tag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post7791182775340819976..comments2024-02-18T14:54:03.690+01:00Comments on Husmorsskolan: Den lever!Majahttp://www.blogger.com/profile/05695982709831887915noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-8497076739918643142012-04-26T21:39:30.067+02:002012-04-26T21:39:30.067+02:00Bra initiativ att sprida denna idé! Varför börja o...Bra initiativ att sprida denna idé! Varför börja om hela tiden om det inte är krångligt att hålla den igång?<br /><br />Faktum är att man kan spara en bit av en vanlig jästdeg också och använda den istället för jäst. Det var ett par surdegsbagare som sa det till mig, och när de hade förklarat lät jag bara degbunken stå oskrapad över natten och la "skrapet" i en plastlåda när det hade torkat. Sedan blötte jag upp det med fingervarmt vatten till nästa bak. <br />Att låta degbunken stå och sedan plocka upp det sista när det har torkat är väldigt mycket lättare än att diska en kletig bunke dessutom! Fast det låter äckligare innan man har provat.Annahttp://kyrkkaffe.libris.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-44619293804661926662012-04-26T14:11:06.690+02:002012-04-26T14:11:06.690+02:00Hanna: Ja, visst är det bra med både bagar- och sn...Hanna: Ja, visst är det bra med både bagar- och snickargubbar;) Heja dem!<br /><br />Annika: Ja, nu vågar du:)<br /><br />Marie: Lycka till!<br /><br />Queen of Kammebornia: Eller hur:)<br /><br />Karin-Ida: Ja, det får du göra - det var så kul att det gick!<br /><br />Johanna: Vad roligt! Lova att lämna rapport sedan!<br /><br />Charlotte: Ja, som sagt var, tanken från deras sida är naturligtvis att man ska köpa en ny förpackning varje gång...;)<br /><br />Elin: Hoppas att du också lyckas - roligt när man kommer igång!<br /><br />Anna: Ja, gör det:)<br /><br />Anna H: Apropå surdeg: Jovisst på ett sätt är det logiskt... men det som gjorde mig tveksam vara att surdegen så att säga inte är självbärande enligt deras recept - att man måste tillsätta vanlig jäst också. Jag var rädd att surdegen var mer som en slags smaksättning och inte "på riktigt".<br /><br />Tack för svar på lökfrågan!<br /><br />Häslningar från MajaMajahttps://www.blogger.com/profile/05695982709831887915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-9264100932932230542012-04-26T13:03:24.508+02:002012-04-26T13:03:24.508+02:00Hej Maja!
Jag såg också surkulturen i affären och ...Hej Maja!<br />Jag såg också surkulturen i affären och tänkte nej men oj.<br />Att det fungerade att få den att fortsätta leva låter rätt logiskt tycker jag. Så funkar ju den egengjorda surdegen också.<br />På din fråga om att förkultivera har jag läst om dem som satt löken i brätten inomhus tills de har tagit fart och börjat spira. Därefter har de planterats ut. Avhärdning? Jag vet inte...<br />Ha det fint!<br />/AnnaOdlarlusthttps://www.blogger.com/profile/13742955716851913422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-80823081820958392922012-04-26T11:02:04.496+02:002012-04-26T11:02:04.496+02:00Jättebra! Tack för tips. Ska själv testa.Jättebra! Tack för tips. Ska själv testa.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06700110812809267100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-22325132683105376862012-04-26T10:48:44.683+02:002012-04-26T10:48:44.683+02:00Bra jobbat och bra tipsat! Jag är inte heller någo...Bra jobbat och bra tipsat! Jag är inte heller någon van surdegsbakare men det där kanske kan prova. Gjorde ett surdegsbak för några år sedan som blev totalt misslyckat. Brödet smakade verkligen SURdeg. Inte bra. Så tack för detta tips!Syster Elinhttps://www.blogger.com/profile/15692312098897785552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-54874252559494039102012-04-26T10:33:31.089+02:002012-04-26T10:33:31.089+02:00Vad fiffigt! Hade precis samma tanke men har inte ...Vad fiffigt! Hade precis samma tanke men har inte vågat prova själv. Så tack för att du vågade. <br />Jag gissar på att Arla kommer att hitta på något som gör att det inte går att använda deras surdeg på burk som grund för fortsatta bak. För de vill tjäna pengar.Ann-Charlottehttps://www.blogger.com/profile/06570629121915235869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-33712430672332624822012-04-26T09:01:12.773+02:002012-04-26T09:01:12.773+02:00Jag köpte surdeg på påse men har inte testat än. J...Jag köpte surdeg på påse men har inte testat än. Jag kikade lite på den där i kyldisken också men valde påsen för att den i kyldisken hade lite artificiella ingredienser har jag för mig... det var ett tag sedan nu och jag har ännu inte gjort slag i saken. Men idag! Idag ska jag testa. Och spara en bit till nästa vecka, och precis som du hoppas på att den överlever. Jag är hopplös på att starta upp surdegar, det fungerar inte för mig. Så en sån här genväg känns perfekt!johannahttps://www.blogger.com/profile/11333566668207398267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-52685536632716195432012-04-25T22:20:49.128+02:002012-04-25T22:20:49.128+02:00Det ska jag också testa när jag kommer t sverige n...Det ska jag också testa när jag kommer t sverige nästa gång!<br />tack för tipset!<br />Karin IdaKarin-Idahttps://www.blogger.com/profile/04654133835077986588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-26026253905573420742012-04-25T22:15:50.492+02:002012-04-25T22:15:50.492+02:00Vad bra!Vad bra!Queen of Kammeborniahttp://queenofkammebornia.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-2355236831211338632012-04-25T17:24:05.015+02:002012-04-25T17:24:05.015+02:00Tack för tipset. Jag har dragit mig för att köpa &...Tack för tipset. Jag har dragit mig för att köpa "surdeg på burk", men efter ditt exprimenterande så skulle jag våga jag också.maria ehttps://www.blogger.com/profile/01230203900652211180noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-76670517799957578732012-04-25T14:58:20.684+02:002012-04-25T14:58:20.684+02:00Men så häftigt! :) Jag hade precis tänkt göra som ...Men så häftigt! :) Jag hade precis tänkt göra som du gjorde, men har inte vågat. Men nu vet jag att det funkar tack vare ditt experiment. :)Tack! :DAnnikahttps://www.blogger.com/profile/00943919481032320106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-62205644751644365622012-04-25T14:14:38.303+02:002012-04-25T14:14:38.303+02:00He he nä det var nog inte tänkt på detta vis men j...He he nä det var nog inte tänkt på detta vis men jag tycker det är coolt att det funkar :)<br />Vilket lyx att ha en surdegsgubbe :D jag har iofs en väldigt bra snickargubbe, inte heller dumt :)<br />Jag har gjort "egen" surdeg och haft den över 1,5 år, det är oxå lite coolt :)Hannahttps://www.blogger.com/profile/11605106049923762953noreply@blogger.com