tag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post8528573049034501541..comments2024-02-18T14:54:03.690+01:00Comments on Husmorsskolan: Torka trattkantareller och laga godaste svamppajen!Majahttp://www.blogger.com/profile/05695982709831887915noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-8795130653891024932021-10-23T21:09:15.408+02:002021-10-23T21:09:15.408+02:00LOAN OFFER TO SERIOUS PEOPLE
Do you need a quick l...LOAN OFFER TO SERIOUS PEOPLE<br />Do you need a quick loan?<br />Have you been denied a bank loan?<br />Do you need a loan during this pandemic?<br />interest rate of 2% no matter your location<br />Do you need a loan to solve your financial problems?If so, then you are in luck because my company lends for a short time and the interest rate is low. If you are interested, Kindly reply to us at (Whats App) number:+919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery.<br />patialalegitimatehttps://www.blogger.com/profile/18442071926742596105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-49930099064800377562012-08-30T10:56:23.442+02:002012-08-30T10:56:23.442+02:00jag är kantarell jägare och samla ca 40 kg varje å...jag är kantarell jägare och samla ca 40 kg varje år, fast då räknar jag både svart trumpet och höst trattisar med. I år har det blivit ca 22 kg gulingar och tidigare frös vi dom in, som är mycket jobb. Nu har vi skaffad oss en fantastisk TORKOLLA , kostar ca 2.500 SEK men är värt varenda kronan. Lätt att stääla in både tiden och temperaturen. Har 10 runda fack som man lätt kan staplar och efter 2 x 2 timmar är flerar kilo svamp torrt.<br />Vi har märkt att ett kilo färsk svamp ger ca 100 gramm torkade kantareller. Så jag kan verkligen rekommenderar denna apparat. Vi har också hittad dom första svarta trumpetsvampar och naturligtvis höstkantareller. Förvaringen är ett problem, man behöver många stora glas med lock, men det funkar hälsa viggoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-57310283420026001462012-01-11T15:43:01.169+01:002012-01-11T15:43:01.169+01:00Kan man använda torkade trattisar till pajen?Kan man använda torkade trattisar till pajen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-20926892444536319942012-01-11T15:16:32.960+01:002012-01-11T15:16:32.960+01:00Kan man använda torkade trattisar till pajen?Kan man använda torkade trattisar till pajen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-67009624026129858402011-10-19T13:11:44.558+02:002011-10-19T13:11:44.558+02:00Jag torkade trattisar i torkskåpet. Lade ut tidnin...Jag torkade trattisar i torkskåpet. Lade ut tidningspapper på pinnarna så att det blev tre hyllor. Spred ut svampen på hyllorna och körde sedan på lägsta värme i ganska många timmar. Fixade med detta på kvällen, drog på timern på ca 6 timmar och på morgonen var svampen så torr att den kunde läggas på burk. Smakar utmärkt!Johannahttps://www.blogger.com/profile/16099737679622441442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-71972749804027609482011-09-29T21:21:38.881+02:002011-09-29T21:21:38.881+02:00Nu har jag gjort din svamp-paj. Fast med quornfärs...Nu har jag gjort din svamp-paj. Fast med quornfärs och lite andra små förändringar. Jättegod blev den! :)Ansibeckihttps://www.blogger.com/profile/08589760261447486475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-65770911942314551622011-09-27T01:16:43.572+02:002011-09-27T01:16:43.572+02:00hej från ingenstans! Om man vill att dem ska hålla...hej från ingenstans! Om man vill att dem ska hålla i evigheter så och inte tappa smak så kan man koka in dem i glasburkar "hermetesering" eller hur det stavas, då tappar dem inte smak, men viktiga är att burkarna har bra gummiringar och håller tätt så vacumet inte släpper. <br />MVH KockenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-85256619019248038492011-09-24T20:09:46.868+02:002011-09-24T20:09:46.868+02:00Hej, Siv!
Minst ett år, antagligen flera... Jag h...Hej, Siv!<br /><br />Minst ett år, antagligen flera... Jag har använt svampar som jag lagrat i två år och det funkade finfint! Det enda som händer med tiden är möjligen att de tappar lite smak... inte att de blir dåliga på annat sätt.<br /><br />Hälsar MajaMajahttp://husmorsskolan.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-26637705189718533032011-09-24T13:00:24.646+02:002011-09-24T13:00:24.646+02:00Hej!
Hur länge kan man spara torkade trattkantarel...Hej!<br />Hur länge kan man spara torkade trattkantareller?<br /><br />undrar SivAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-20393113102858133702011-08-27T18:20:11.827+02:002011-08-27T18:20:11.827+02:00Tack för tipsen om hur man torkar kantareller och ...Tack för tipsen om hur man torkar kantareller och jag har även använt delar av ditt pajrecept.<br /><br />Lycka till med din sida.<br />Vänligen AnneliAnneli Arayahttp://densanne.bloggo.nunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-66068910105626039672010-10-07T08:16:03.073+02:002010-10-07T08:16:03.073+02:00Tack snälla för receptet! Den godaste paj jag någo...Tack snälla för receptet! Den godaste paj jag någonsin ätit!Annikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-27462811041855519392010-09-30T07:17:25.298+02:002010-09-30T07:17:25.298+02:00Jag har också torkat gula kantareller och det gick...Jag har också torkat gula kantareller och det gick fin-fint! Tycker det kan vara ett bra alternativ när man hittar kantareller som redan är lite torra...<br /><br />Ja, det där med frysutrymme är svårt på hösten! Särskilt när man har bakat en massa bullar som också ska samsas där med alla bär och kompotter...<br /><br />/MajaMajahttps://www.blogger.com/profile/05695982709831887915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6581126698279332152.post-76448964141063108842010-09-29T15:27:23.325+02:002010-09-29T15:27:23.325+02:00Här torkas det mängder med svamp varje sensommar/h...Här torkas det mängder med svamp varje sensommar/höst! Vi torkar även vanliga kantareller, det sägs att det ska smaka bittert då men det har vi aldrig märkt.. den största fördelen är ju att torkad svamp inte tar nån plats alls, vi har en liten frys och därför behöver vi torka. Enda nackdelen är väl att det tar en hel del plats att torka, framförallt om man blir lite för ivrig i sitt plockande och fyller två stora korgar! =)Myllahttps://www.blogger.com/profile/06626383156790579106noreply@blogger.com