▼
söndag 22 augusti 2010
Baka en kaneldoftande äppelkaka!
Igår skördade jag årets första äpplen. De fick bli till en härligt kaneldoftande äppelkaka! Alltid roligt att pröva nya äppelkake-recept. Det här fann jag i en av böckerna i den fina serien "Hela Sverige Bakar" som jag berättat om flera gånger här på Husmorsskolan. Kakan blev mycket god! Ett utmärkt sätt att använda de första äpplena på:)
Äppelkaka
150 gram smör
3 dl strösocker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 st äpplen
2 msk smör
3 msk kanel, malen
2 msk socker
1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.
2. Vänd ned mjöl och bakpulver, häll i mjölken.
3. Skala och skär äpplena i bitar, stek dem i smör, kanel och sockertills de mjuknat.
4. Vänd sist ned de stekta äppelbitarna i smeten.
5. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i nedredelen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter.
Hoppas att kakan kan förgylla söndagen hemma hos några av er! Ha en fin dag!
Hittade receptet på Google och provade det precis. Gott blev det! Tack!
SvaraRadera/Fredrik