Är du trött på att äta trist köpebröd? Då kan du protestera genom att baka det här ovanligt goda brödet. Ja, vill inte verka tjatig, men om du ska prova ett enda av alla Husmorsskolans recept hoppas jag att det blir det här! De här limporna blir så söta och smakrika att du kommer att bli förvånad... Detta trots att det inte innehåller en gnutta surdeg utan bakas enkelt på bakpulver;-)Bästa brödet, helt enkelt!
Protestlimpa
1 liter filmjölk
3 dl rågkross
9 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
2,5 dl mörk sirap
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
4 tsk salt
1 msk mald brödkrydda (finns att köpa i kryddhyllan)
Bakning, dag 1:
Rör ut rågkrosset väl i filen och låt det svälla över natten.
Dag 2:
Sätt ugnen på 150 grader och låt den bli varm. Blanda alla ingredienser väl till en slät smet. Fördela smeten i tre stycken 1,5 liters smorda brödformar (2 om man vill, då blir bröden väldigt höga). Grädda bröden i 2-2,5 timmar. Kontrollera med en sticka. Färdigt!
Med smör, ost och ekologiska körsbärstomater smakar limpmackorna ljuvligt!