Ett par av er läsare ville att jag skulle visa gemet som jag använder till att kärna ur körsbär med. Så här ser det ut! Ett helt vanligt gem som böjts till s-form. Den smalaste s-kroken används till urkärningen. Det funkar väldigt bra, men tid tar det som sagt var ändå. Någon som har ett ännu bättre trix förutom att koka saft och slippa rensa bären överhuvudtaget?
Mitt snabbaste sätt att få ur kärnan är att trycka ut den, alltså nypa till med fingrerna och låta saften rinna ner i kastrullen, ta emot kärnan med vänsterhanden och slänga iväg den och samtidigt låta körsbäret (nu en aning sprucket) landa i kastrullen. Kanske slöseri om man har fasta bigarråer, men för saftstinna, svarta körsbär modell SMALL tar gemet för lång tid och det blir lika trasigt.
Jag har en körsbärsurkärnare från mormor som fungerar bra. De finns ibland på loppis, annars går det att köpa nytt över nätet.
SvaraRaderaLåter intressant, en sådan måste jag leta efter till nästa år!
SvaraRaderaHälsningar från Maja
Mitt snabbaste sätt att få ur kärnan är att trycka ut den, alltså nypa till med fingrerna och låta saften rinna ner i kastrullen, ta emot kärnan med vänsterhanden och slänga iväg den och samtidigt låta körsbäret (nu en aning sprucket) landa i kastrullen. Kanske slöseri om man har fasta bigarråer, men för saftstinna, svarta körsbär modell SMALL tar gemet för lång tid och det blir lika trasigt.
SvaraRaderaSök på nätet CHERRY PITTERS. Det finns ett stort antal redskap för detta ändamål.
SvaraRadera