söndag 28 mars 2010

Gör Husmorsskolans solgula små ägg!

Dags att fylla förråden med hemgjort påskgodis! Idag bjuder Husmorsskolan på en enkel variant som går lika snabbt att göra som att äta upp:-)



Husmorsskolans solgula små ägg
ca 40 ägg
500 g mandelmassa eller marsipan
100 g vit choklad
1 burk solgult citrusströssel


Gör så här:

1. Forma små ägg av mandelmassan/marsipanen. Enklast är att utgå från en kula som du sedan "toppar till" lite.


2. Smält den vita chokladen i vattenbad. (Vattenbad= Lägg chokladen i en rostfri bunke. Placera bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten. Låt smälta.)

3. Doppa nederdelen av ägget i den vita chokladen.


4. Doppa därefter ägget i strösslet, så att strösslet "fastnar" i chokladen. Låt stelna. Förvara i kylskåp.


5. Voila! Här har du det lilla solgula ägget. Nu är det bara att mumsa i sig det!


Trevlig söndag!

6 kommentarer:

  1. Oj vad mumsigt det där såg ut!

    SvaraRadera
  2. Ja, de är nästan lite för goda:-) Försvinner fort...
    /M

    SvaraRadera
  3. Så fina, och så enkelt! Bra tips. :)

    SvaraRadera
  4. Maria: Ja, de är superenkla att göra! Bra påskpyssel, helt enkelt:-)

    SvaraRadera
  5. VIlka små sötnosar! Första gången jag kikar in hos dig o jag blir alldeles varm inombords! Ha en riktigt trevlig påsk! MVH Anna

    SvaraRadera
  6. Hej, Anna!
    Vad roligt att min blogg kunde glädja dig! Det är sådan feedback som ger mig blogginspiration:-)
    Ha en fin påsk du också!
    Hälsningar från Maja!

    SvaraRadera