onsdag 22 december 2010

Gör en marsipanlimpa!



Här kommer ytterligare ett julgodis-tips. För julgodis kan man väl aldrig få för mycket av;) Att tillverka marsipanlimpor är både enkelt och roligt. Eftersom merparten av momenten sker utan inblandning av ugn och spis är det också ett bra familjepyssel! En marsipanlimpa är ju en finfin julgåva att ta med sig om man är bortbjuden. Det är också enkelt att variera smaksättningen genom att använda sig av olika sorters choklad/strössel/fyllning.

Till 4 limpor behöver du:

500 g mandelmassa (jag använder det istället för marsipan, men naturligtvis tar var och en det man tycker bäst om)
baknougat
100 g vit choklad
strössel (jag använde det som heter "Vinter-strössel)

Dela marsipanlängden i fyra lika stora bitar och dela sedan en av bitarna i två halvor:



Tryck ut halvorna till avlånga "limpor":



Lägg en avlång nougatbit på den ena limpan:



Lägg den andra limpan ovanpå och arbeta samman bitarna så att nougaten hamnar inuti limpan:



Smält vit choklad över vattenbad (= Ställ en rostfri skål ovanpå en kastrull med kokande vatten. Lägg chokladen i skålen och låt smälta.) Strö över något fint strössel, precis som min lilla dotter gör nedan:



Marsipanlimporna fick ligga på en liten träbricka som jag klädde med ugnsfolie.

2 kommentarer:

  1. Åh såna gjorde vi när jag var liten! Hade glömt bort marsipanlimpans existens. Tack!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att jag kunde friska upp ditt minne! Marsipanlimpan är värd att få komma fram i ljuset:)

    Lycka till med tillverkningen!

    /Maja

    SvaraRadera