Häromdagen provade jag detta smaskiga recept: Toscamuffins med hallon Liksom det mesta som kommer från bloggen Söta Saker, blev de utsökta. Passar fin-fint till ett sommarfika i bersån!
Jag vill dela med mig av två husmorstips när det gäller muffinsbakande:
1. Använd gärna en "muffinplåt" även när du gör muffins i pappersformar. Sätt bara ned pappersformarna i plåten, så ger den stadga under gräddningen och på så vis flyter de inte ut och förlorar formen.
2. Om du har köpt extra fina mösntrade formar kan du först grädda i vanliga pappersformar och sedan efter att muffinsen svalnat, ställa ned dem med papperformarna på i de "tjusiga" formarna. Det blir alltså dubbla formar. På detta sett blir inte de fina formarna flottiga och kladdiga under gräddningen!
Lycka till med muffinsbakandet!
Vilken underbar blogg! Husmor, tänk vilket underskattat yrke.
SvaraRaderahjärtliga hälsningar
från
elsamarianne
Kul att du hittade hit! Tack för fint beröm! Ja, det är viktigt att ta tillvara den gamla husmorskunskapen!
SvaraRaderaMvh Maja