torsdag 1 juli 2010

Gör husmorsskolans somriga cesarsallad!



Här kommer en somrig ceasarsallad-variant som jag "uppfann" idag:

Ceasarsallad på Husmorsskolans vis

4 portioner

Sallad:

grillad kyckling (jag hade tre kycklinglår)
en kruka romansallad
ekologiska mini-plommontomater
en röd paprika
en avokado
riven parmesanost
valnötter

Tillbehör:

Creme Fraiche med smak av parmesan och vitlök
Krutonger

Skölj salladen och bred ut bladen på ett stort fat. Skär parikan i små bitar och dela tomaterna i halvor. Skala och kärna ur avokaden. skär i mindre bitar. Fördela över tomater, paprika och avokado över salladen. Rensa kycklingen, skär i mindre bitar. Lägg kycklingen mitt på fatet. Riv parmesanost över salladen. Strö valnötsbitar över.

Servera med kall sås (förslagsvis parmesan/vitlöks-creme fraichen) och krutonger.



Krutongerna gjorde jag själv. Det blir mycket godare och nyttigare på så sätt... Stek brödbitar (använd gärna bröd som börjar bli torrt och tråkigt) i olivolja. Krydda med salt och basilika.



Denna festliga lunch intog vi sedan i vår berså. Åh vad jag tycker om sommar och god mat:-)



1 kommentar:

  1. Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

    SvaraRadera