måndag 6 september 2010

Gör en vacker nyponkrans!






Här kommer tips på ett enkelt höstpyssel. Fick idén av Karin som gjorde något liknande med rönnbär för en tid sedan. Höstens färger är så vackra att man gärna vill "ta in dem". Ett sätt att göra det är genom en sådan här färggrann krans.

Nyponkrans i sidenband

Du behöver:

nypon
ståltråd
ett fint band

Gör så här:

Trä nypon på en lagom lång ståltråd. Forma tråden till ett hjärta, cirkel eller nåt annat fint. Tvinna ihop tråden längst upp. Knyt ett band över fogen. Häng upp och njut!



Det allra bäst med det här pysslet är att det passar alla åldrar! Min tvååring satt tålmodigt och trädde nypon på en liten tråd, helt utan assistans. Hon var mäkta stolt när vi hängde upp hennes "nyponstav" sedan. Sådant blir jag lycklig av!

Ha en fin höstvecka!

6 kommentarer:

  1. Vilket trevligt tips för nyponen. De är inte rikigt klara här hos oss ännu. Förr fick man plocka för att mamma och mormor kokade nyponsoppa, och vi barn använde dom till kli-pulver. Det kliar nåt infernaliskt om man får ett öppnat nypon innanför tröjan...
    Snacka om att jag "går i barndom" när jag läser dina inlägg. Hoppas du ursäktar..
    ha en skön måndag
    elsamarianne

    SvaraRadera
  2. va fint! man kan göra så mycket fint "naturpyssel" just på hösten... förra året hade jag en massa blåbärsris inne minns jag.

    SvaraRadera
  3. Elsamarianne: Har aldrig kokat egen nyponsoppa... Det ska jag nog prova framöver;)

    Kul att du får barndomsminnen av min blogg!

    Karin: Ja, det är bl.a. pysslandet som är det mysiga med hösten! Blåbärsris är ju också jättefint... kan man göra små buketter av... bra idé!

    /Maja

    SvaraRadera
  4. Rönnbär kan man ju göra fina girlanger av, bara att trä dem på tråd! Har för mig att det är ett gammalt allmogepynt...

    SvaraRadera
  5. Mylla: Har haft just det i tankarna... att trä rönnbär på tråd:) Kanske gör det i helgen! Så vackert med det röda!

    /Maja

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde rönnbärskransar ifjol, använde vattenskotten från äppelträdet som stomme. De höll sig fina hela vintern, men vid en av vårvinterns riktiga köldknäppar blev de uppätna av Sidensvansar! De var så desperata att de gav sig på en av grannarnas kransar också, trots att den var konstgjord°

    SvaraRadera