söndag 2 oktober 2011

Baka klickkakor!

Klickkakor är en förnämlig uppfinning. I en handvinning fyller man en plåt med alldeles lagom många, alldeles lagom sega, vansinnigt goda kakor. Receptet är enkelt att anpassa efter vad man har i skafferiet.

Det där med den lilla mängden kakor tilltalar mig särskilt. Ibland är det mysigt att bara baka för stunden. En plåt är precis lagom när man vill bjuda ett par oväntade gäster, eller till att knapra på en söndagskväll när man längtar efter något extra.

Klickkakor
(med choklad och ingefära)

ca 20 st

50 g mörk blockchoklad
75 g smör
½ dl strösocker
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk malen ingefära

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka blockchokladen. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget. Blanda vetemjölet med bakpulver och ingefära. Rör ned blandningen i smeten tillsammans med blockchokladen. Klicka ut smeten till ca 20 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler.

Om man vill variera kakorna kan man till exempel byta ut ingefäran mot kanel och chokladen mot nötter eller russin.






















Önskar er en fridfull söndagskväll!

6 kommentarer:

  1. Så det låter gott! Choklad och ingefära...
    :)

    SvaraRadera
  2. Det ska jag prova! Man tackar.

    Kerstin

    SvaraRadera
  3. Vilka finingar! Och enkla recept tycker vi om!

    SvaraRadera
  4. Matilda: Ja, det är en finfin kombo!

    Kerstin: Varsågod!

    Frostrosor: Ja visst är det toppen med enkla recept!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet. Jag bytte ut ingefäran mot 1 tsk garam masala, vilket verkligen rekommenderas.

    SvaraRadera
  6. det är så konstigt, jag är ledsen att säga men för mig är jag så konstig, men vet du vad? Jag tror att jag gör det att veta hur man smaka

    SvaraRadera