tisdag 22 januari 2013

Symöte - lappar som blir över!
Välkomna på symöte!

Här i Arvika har vintern ett fast grepp om oss ännu. Jag fryser om tårna fast jag har raggsockor på...

Igår gick och tänkte på alla de där små provlapparna som blir över - som jag gör för att testa en idé, eller en viss garnkvalite´. Fina - fast ofärdiga. Fragment av tankar som behövde sättas på prov. 

På bilden ovan ser ni en av lapparna. En rundstickad blomma. Jag har stickat många oliks sorters blommor de senaste veckorna. Men nu vet jag vilken jag ska använda i den design jag har för händerna. Det blev inte blomman på provlappen. Men vacker att se på, är den ju ändå! Jag lägger den till "arkivet" så får vi se om den kommer till nytta i något annat sammanhang.

Vad gör ni just nu?

Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

10 kommentarer:

 1. Åh vilken vacker blomma Maja!
  Jag måste erkänna att jag börjat gå och längta efter tisdagarna nu, och symötet, det är såå roligt med all spännande inspiration!
  Mitt inlägg idag handlar om handbeklädnader av olika sorter, viktigt även här nere på våra breddgrader, där vintern har tagit sitt grepp om oss med ett antal minusgrader! och "mycket" snö!!

  SvaraRadera
 2. Underbar blomma, jag stickar sockor men drömmer om att få fortsätta på min blommiga vårsjal. Önskar dig en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 3. Mycket fin blomma. Jag tycker det är synd att man inte kan vara med i syföreningen om man inte har en blogg. Vad sägs om en grupp på Ravelry? Så de som inte har en blogg också kan vara med.

  SvaraRadera
 4. hello! i am here from my friend karin-ida, what beautiful knitting. it looks like a circular shawl you are making?

  SvaraRadera
 5. Det är en fin lapp. Blomman påminner om iskristallerna jag hade på vindrutans insida i morse :-)

  SvaraRadera
 6. Karin-Ida: Vad roligt att du längtar efter symötena - det är verkligen härligt att få ta del av alla bilder och fina tips som samlas här på tisdagarna!

  Gela: Ha en fin kväll, du med!

  Erika: Det där med Ravelry var ingen dum idé - ska fundera på en sådan lösning!

  Lori: Welcome, Lori! I´m so glad you visit my blog! It´s just a swatch - I´ve been working on different kind of flowers for a sweater design. But I think the flower would be a great way to start a shawl as well...

  Maria: Vilken fin liknelse - med iskristall!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar blomma! Hur gör man sådana? (Som omväxling till mormorsrutor kanske, tänker jag...)

  SvaraRadera
 8. Verkligen fin blomma! Själv stickar jag på en kofta till mig själv och har precis gjort färdigt två par vantar som har/ska ges bort i present.

  Jag vill gärna vara med i syföreningen. Min blogg återfinns på http://annaspysselplats.blogspot.se/

  Tack för en inspirerande blog!

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blomma! Jag är så imponerad över dem som klarar sådana mönster :) Men jag har för avsikt att försöka lära mig mer om stickning så nästa större projekt blir att sticka en tröja.
  Jag "råkade" dock börja på ett överkast/filt i mormorsrutor i garn som fanns hemma istället... Tyvärr räckte det inte så jag får komplettera med ett par nystan. Köpstoppet tillåter komplettering för att undvika ofördiga objekt.
  Ha en bra handarbetsvecka!
  //Karolina

  SvaraRadera
 10. Hej Maja!

  Jättefin blomma! Jag vill sticka och virka ett färglatt överkast av mitt restgarn, och se det som en chans att testa massa olika mönster. Mönster på virkade rutor finns ju i överflöd, men som den här - rundstickad, hur gör jag? Var hittar jag mönster?

  Förresten, kan du inte styra upp en såndär storjunta i församlingshemmet igen? Det var trevligt! (Gärna på en helg, när jag är i Arvika :))

  Kram!
  Sandra S

  SvaraRadera