tisdag 2 juli 2013

Symöte - Färgglada provlappar!

Välkomna på symöte - och ett somrigt sådant!

Jag håller just nu på att avsluta en babykofta som jag stickat efter ett vintagemönster. Den med fler kommer att finnas med i höst när jag ska ha kurs i babyvintage, på stickstämman i Ransberg. Är helt upplsukad av en stickbok med barnmönster, från 1940-talet! Jag hittar så mycket fina idéer där - inte minst till dekoration av barnkläder. Dock blir det inga foton på detta ännu. Mer om det en annan dag...

I stället bjuder jag på ett par färgglada provlappar. Den övre visar ett härligt flerfärgsmönster, som jag fann i ett gammalt nummer av "Stickat" från 1946. Mönstret var så roligt, så jag kunde inte låta bli att sticka upp en provlapp av det! Förutom den rättframma färgkombinationen så gillar jag hur de rätstickade ränderna ger liv och struktur åt helheten! Det är de små detaljerna som gör det... I tidningen användes mönstret till en väldigt fin hängselklänning för barn.  

Den andra lappen är en halvfärdig "kladd" från kursen i "broderi på stickat", som jag gick i helgen. Att få sitta där och sy alla de där små stygnen gav mig en massa inspiration samt en och annan ny idé som jag tänker pröva längre fram. Att brodera är på det hela taget vansinnigt kul! Eller hur? Nyttigt att påminna sig om det ibland!

Har ni något på gång, när det gäller handarbete?

Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

2 kommentarer:

 1. Jag jobbar på att bli klar med en stor, virkad hundleksak i form av en fågel. Hunden är på besök nu så jag får kämpa på :)
  Sen börjar det dra ihop sig på allvar för att börja förbereda årets julmarknad. Ska bli roligt att prova på det igen.
  Har en massa kul saker att brodera. Måste bara få till en bra plats att sitta på. Tycker ljuset är a och o när det kommer till broderi.
  Hälsningar Karolina

  SvaraRadera
 2. Hej,
  skulle gärna vilja vara med. Min blogg heter metamor-fix.blogspot.com och jag håller på med alla möjliga former av återbruk, men i första hand textilt och ganska mycket sömnad. Jag älskar att göra något nytt av något befintligt, köper mina tyger mest på loppis och har väldigt svårt att slänga sådant som har möjligheter i sig. Njuter också av om någon eller jag själv lägger ner mer tid än absolut nödvändigt på något eftersom det få tillvaron att varva ner, både när man tittar på handtillverkade saker, känner på dem eller håller på med såna själv. Så jag tror att jag passar in i hns. Ska också försöka att lista ur hur man får loggan över till sin blog ... :).

  SvaraRadera