tisdag 4 mars 2014

Symöte - Pompom-hjärta!


Hej hörrni ni!

Dags för symöte igen! Jag tänkte bjuda på lite vårglädje genom att visa en väldigt enkel men rolig sak som man kan göra av en garnboll. Nämligen ett hjärta!

För att åstadkomma det gör du en garnboll i önskad storlek - använd dig av en pompom-makare, om du har en sådan i närheten. Eller ta till den gamla hederliga metoden med papprundlar.

Sedan är det dags att plocka fram en sax (- gärna en liten, vass handarbetssax om du har en sådan!). Att forma hjärtat kräver nämligen lite finlir! Sedan är det bara att "frisera" garnbollen tills du är nöjd med hjärtformen...

Detta är ett roligt minipyssel att ta till när energin inte räcker till så mycket annat. Dessutom är de här här hjärtana hemskt fina att sätta utanpå en födelsedagspresent eller trä på en pinne och sätta i en blomkruka, eller att göra girlanger av... Ja, det finns många sätt att använda dem!

Vad har ni för er på handarbetsfronten just nu? Lämna gärna en länk med hjälp av länkverktyget nedan:

7 kommentarer:

 1. Har faktiskt ett par pompom hos mig idag också... tillsammans med stickat!

  SvaraRadera
 2. Jag har stickat, filtat och broderat ett par rävtofflor. Snabbt kul och användbart hantverk! Och framför allt kanske: gulligt! :)

  SvaraRadera
 3. Vad fint!! Inspirerande, kanske måste köpa mig en sådandär mackapär!!

  SvaraRadera
 4. Idag är hela familjen hemma i dunderförkylning, så orkar inte pyssla idag, inte ens en pompom. Försökte sticka några varv igår, men axlarna värkte och näsan rann, så får bli en annan dag. Inget blogginlägg från mig denna tisdag, men ska titta vad ni andra har gjort i alla fall! =)

  Fint med hjärt-pompom Maja!

  SvaraRadera
 5. Det var en ny sorts mall, jag har bara sett runda innan, men de här blev ju söta. Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 6. Tack för snabb lev och söta bonus rosetter.Vevar snoddar för hela slanten nu. Mvh Maria F.

  SvaraRadera
 7. Verkligen fint att klippa bollarna som hjärtan!
  Jag frågade dig tidigare om intresse fanns för Sticka nr 6 1952, sedan mailade jag, men har inte fått svar. Vet inte om mina rader försvann ut i cyberrymden...
  I alla fall, nu har jag lagt ut tidningen i min blogg, för försäljning, så kika in där om du är intresserad.
  Finns även en hel del andra sy-grejer där att titta på/köpa.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera