tisdag 21 oktober 2014

Symöte - Det lilla syskrinet!


 Välkomna på symöte ska ni vara!

Jag måste få visa er någonting fint och roligt som jag pysslade ihop i söndags - ett alldeles rosa, förvånansvärt fantasifullt och praktiskt litet syskrin, gjort av en... äggkartong!

Det gick så bra så jag började nästan undra om det inte är så att äggkartonger egentligen är till för att bli till syskrin? Jag menar till och med fingerborgen fann ju sin plats så på pricken!

Mottagaren av syskrinet är förstås min lilla flicka, som har gått och blivit alldeles väldigt intresserad av att sy och pyssla. Jag undrar just var hon fått det ifrån? ;-)

Jag länsade mitt förråd på sådant som blivit över och liksom inte behövdes i ateljén just nu. Två små Kinderägg fick bli förvaring för knappar och tryckknappar. En liten nåldyna i form av en jordgubbe, passade alldeles precis i ett av äggutrymmena. Band och resårband går finfint att snurra upp runt "mittenpelarna". En liten sax och ett måttband fick förstå flytta in i skrinet också. Inuti locket sydde jag fast en bit filt att sätta synålarna i - jag använde 4 knappar för att fästa filten. Till locket virkade jag en rektangel som jag limmade fast.

Det var en ren fröjd att pyssla ihop den här rosa kreationen. Och jag slutar aldrig förvånas över hur den enklaste sopa kan bli till den dyrbaraste skatt, bara man vågar drömma lite!


Hur går det för er med ditt och datt? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:


6 kommentarer:

 1. Åh, vilket underbart finurlig och sött syskrin!

  SvaraRadera
 2. Vad smart, och vad roligt att ditt barn också blivit intresserad av handarbete!

  SvaraRadera
 3. Både fint och fiffinurligt :)!

  SvaraRadera
 4. Fint återbruk! Det var ett bra tips på ett syskrin.

  SvaraRadera
 5. Så otroligt gulligt syskrin! och vilken smart idé!

  SvaraRadera