söndag 22 augusti 2010

Baka en kaneldoftande äppelkaka!



Igår skördade jag årets första äpplen. De fick bli till en härligt kaneldoftande äppelkaka! Alltid roligt att pröva nya äppelkake-recept. Det här fann jag i en av böckerna i den fina serien "Hela Sverige Bakar" som jag berättat om flera gånger här på Husmorsskolan. Kakan blev mycket god! Ett utmärkt sätt att använda de första äpplena på:)

Äppelkaka

150 gram smör
3 dl strösocker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 st äpplen
2 msk smör
3 msk kanel, malen
2 msk socker

1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.
2. Vänd ned mjöl och bakpulver, häll i mjölken.
3. Skala och skär äpplena i bitar, stek dem i smör, kanel och sockertills de mjuknat.
4. Vänd sist ned de stekta äppelbitarna i smeten.
5. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i nedredelen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter.

Hoppas att kakan kan förgylla söndagen hemma hos några av er! Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Hittade receptet på Google och provade det precis. Gott blev det! Tack!

    /Fredrik

    SvaraRadera