söndag 22 augusti 2010
Baka en kaneldoftande äppelkaka!
Igår skördade jag årets första äpplen. De fick bli till en härligt kaneldoftande äppelkaka! Alltid roligt att pröva nya äppelkake-recept. Det här fann jag i en av böckerna i den fina serien "Hela Sverige Bakar" som jag berättat om flera gånger här på Husmorsskolan. Kakan blev mycket god! Ett utmärkt sätt att använda de första äpplena på:)
Äppelkaka
150 gram smör
3 dl strösocker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 st äpplen
2 msk smör
3 msk kanel, malen
2 msk socker
1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.
2. Vänd ned mjöl och bakpulver, häll i mjölken.
3. Skala och skär äpplena i bitar, stek dem i smör, kanel och sockertills de mjuknat.
4. Vänd sist ned de stekta äppelbitarna i smeten.
5. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i nedredelen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter.
Hoppas att kakan kan förgylla söndagen hemma hos några av er! Ha en fin dag!
Etiketter:
Bakning,
Sylta och safta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hittade receptet på Google och provade det precis. Gott blev det! Tack!
SvaraRadera/Fredrik