lördag 13 november 2010

Laga Husmorsskolans bästa broccolipaj!



Den här enkla broccolipajen är en av mina favoriter. Tillsammans med en fräsch grönsallad och din egen salladsdressing blir den finfin lördagsmat!

Husmorsskolans bästa broccolipaj

Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
1-2 msk vatten
1 krm salt

Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
salt och peppar
(Om man vill kan man byta ut en del av mjölken i äggstanningen mot någon annan mejeriprodukt, t.ex. creme fraiche)

Fyllning:
1 pkt fetaost (tärnad)
lätt förkokt broccoli
gröna oliver
1 näve pinjenötter

Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tunna ut den i en pajform. Kyl gärna en stund före gräddning. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat.

Ha en fin lördag!

2 kommentarer:

  1. Detta recept kommer vi nog att prova. Låter superdupergott.
    ha en bra lördag
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du tyckte det lät smarrigt! Som sagt var är den här pajen en av mina favoriter! Lycka till med pajbaket!

    Ha en bra söndag!

    Hälsar Maja

    SvaraRadera