Den här enkla broccolipajen är en av mina favoriter. Tillsammans med en fräsch grönsallad och din egen salladsdressing blir den finfin lördagsmat!
Husmorsskolans bästa broccolipaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
1-2 msk vatten
1 krm salt
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
salt och peppar
(Om man vill kan man byta ut en del av mjölken i äggstanningen mot någon annan mejeriprodukt, t.ex. creme fraiche)
Fyllning:
1 pkt fetaost (tärnad)
lätt förkokt broccoli
gröna oliver
1 näve pinjenötter
Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tunna ut den i en pajform. Kyl gärna en stund före gräddning. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat.
Ha en fin lördag!
Detta recept kommer vi nog att prova. Låter superdupergott.
SvaraRaderaha en bra lördag
kram elsamarianne
Vad kul att du tyckte det lät smarrigt! Som sagt var är den här pajen en av mina favoriter! Lycka till med pajbaket!
SvaraRaderaHa en bra söndag!
Hälsar Maja