onsdag 11 maj 2011

Förvara mjölken i glasflaska!


För många av oss betyder värme och försommar detsamma som trädgård och uteliv. Det är härligt att äntligen få sätta igång med trädgårdsarbetet efter en lång vinter! Men ibland,(för att inte säga ganska ofta), behöver man en liten paus från trädgårdsgörat...

Vissa dagar bärs fäggranna brickor med saftglas och saft, kaffekoppar och kaffe samt diverse sötbröd ut - sedan samlas vi tillsammans i trädgårdsmöblerna och hämtar nya krafter. Andra dagar är det en ensam odlare, eller möjligen två som tar sig en kopp förmiddagskaffe i syrenbersån. Vill man som jag, nästan alltid ha en skvätt mjölk i kaffet, är det praktiskt att skaffa sig en liten glasflaska med skruvkork att förvara den i. Flaskan står där i kylen, redo att bäras ut närhelst man vill och så stänger den alltför närgångna flygfän ute. Dessutom är det något särskilt med mjölk i glasflaska... eller hur? Det blir liksom godare så:)

6 kommentarer:

 1. Absolut, visst ser det mycket trevligare ut! Men jag undrar... kan det vara så att mjölken faktiskt håller bättre om den förvaras i glasflaska? Eftersom det är kork på flaskan...

  SvaraRadera
 2. Fiffigt- en sån ska jag leta efter. Det blir inte lika lätt att man skimpar ut heller när man är klantig som jag

  SvaraRadera
 3. Sen kan man hålla den kall under lata eftermiddagar i trädgården genom att ställa den i en is-hink. :)

  Klart det är skilnad på vad man har mjölken i! Och inte bara ur en ren estetisk synvinkel! Tänk bara på hur konstigt mjölk smakar om man drikker den ur en kaffekopp istället för ett riktigt glas!

  SvaraRadera
 4. Ser så mysigt ut!
  Vi har numera alltid mjölk i glaskanna framme på bordet. Det kom sig av att vid ett tillfälle läckte en tetra och jag fick hälla upp det i kanna för att rädda situationen. Sen sa 13-åriga sonen att han tyckte att vi alltid skulle ha mjölken i kanna "för det ser mer lantligt ut och vi bor ju på landet". Och resten av familjen höll med :)

  SvaraRadera
 5. Fanny: Mycket möjligt, eftersom den förmodligen håller sig kall något längre i ett slutet kärl?

  Malin: Nej, precis! Bra om man skulle råka snubbla till på vägen ut;)

  Anonym: Ja, en ishink vore något;) Ibland tycker jag att läsk som man dricker ur glasflask smakar bättre än läsk ur burk. Undrar om det är inbillning eller om det faktiskt är någon skillnad?

  Lowella: Åh, vad härligt det låter! Helt rätt påpekat av din son:) Den som ändå hade ett gäng gamla orginal-mjölkflaskor att hälla sin mjölk i! Det är så fint. Men kanna låter också underbart!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 6. Jag har ibland tagit med mjölk till jobbet (för att hälla på gröten) i en plastflaska. Det börjar alltid lukta sjukt äckligt i flaskan senare, hur noga man än försöker diska den när man hällt ut mjölken. Bara att kasta flaskan direkt. Den luktar som riktigt sur mjölk, även om den bara stått några timmar.
  Glas däremot funkar finfint. Har man inte nån bra glasflaska kan man med fördel ta en urdiskad syltburk. Inte lika lätt att hälla snyggt ur dock ;-)

  SvaraRadera