måndag 16 maj 2011

Jäs i korg!


I helgen var jag på vift i den kungliga huvudstaden. Av en lycklig slump sprang jag på Saltå Kvarns fina butik. Där köpte jag en liten jäskorg som invigdes igår. Väldigt mysigt söndagsgöra, det där med att baka och följa ett bröd som jäser!

Ungefär så här såg det ut när jag "fusk-bakade" ekologiskt pumpabröd:




De fina jäskorgarna tillverkas i tyskland och ska enligt informationen hålla i minst 30 år. Korgarna finns i några olika modeller - avlånga, runda, och med mönster i botten. Så här använder man dem: Dofta ett tunt lager mjöl över hela korgen. Lägg i degen. När brödet jäst färdigt "häller" man ut det på en plåt och gräddar som vanligt i ugnen. Då blir det så här vackert:


Jag längtar redan efter att få använda korgen igen!

1 kommentar:

  1. Det har jag velat prova länge! Bröden blir så himlans fina tycker jag :)

    SvaraRadera