fredag 17 augusti 2012

Baka dinkel-scones!


Igår bakade jag scones till kvällsfikat. Kanske borde jag se det som ett hösttecken? Ja så är det nog... The och scones är höstfika!

Jag gjorde dem på dinkelsikt, något jag inte prövat förut. Det blev väldigt gott - bullarna fick likom en lättare karaktär. Dinkel-scones kommer att bli en vinter-hit för min del, det känner jag på mig!

Dinkel-scones

8 dl dinkelsikt
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en grynig massa. tillsätt mjölk och rör snabbt ihop degen. Fördela degen till nio små bullar och grädda på muffinsplåt, eller platta ut den till fyra kakor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Servera nygräddade!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar scones och dessa måste ja testa nån gång. Scones me ost och fikonmarmulad kan de bli godare? :)

    SvaraRadera