måndag 19 november 2012

Om bakning!


















Vad roligt att så många av er uppskattade receptet på Pomonakakan! Känns roligt att tänka på att det kommer att bakas Pomonakakor lite här och var i landet framöver!

Apropå bak: Rätt så ofta får jag mail-frågor om sockerkaksrecept, ugnstemperaturer och annat bakrelaterat.

Idag har jag sammanställt en länklista till ett antal användbara inlägg här på bloggen, som du kan ha glädje av när du funderar på varför sockerkakan sjunkit ihop, eller vad ett visst amerikanskt mått motsvaras av på svenska, eller hur varm ugnen ska vara när man bakar efter gamla recept. Håll till godo!
 Fyll gärna på med fler tips i kommentarerna!

P.S. Vill du se andra hemmabagare våndas över ugnstemperaturer och tårtgarnityr är serien "Hela Sverige Bakar", ett tips! Jag brukar se avsnitten på tv4-play, samtidigt som jag stickar. Extra fint att programmet innehåller små inslag om historiken bakom olika bakverk, och många goda råd!

1 kommentar:

  1. Så trevlig, man kan aldrig få förmånga tips och råd när man bakar.
    Kram

    SvaraRadera