tisdag 12 februari 2013

Symöte - Föreläsningar och kurser!

Provlapp med lagningar, som min mormorsmor Maria Hassel gjorde i skolslöjden i början av 1900-talet.


Hej, alla flitiga handarbetare - välkomna på symöte!

Idag tänkte jag ta tillfället i akt och berätta om ditt och datt som ska ske framöver. 

Först ett par evenemang som jag kommer att delta i:

Högeruds kyrka arrangerar en församlingsfrukost där jag ska prata kring temat "Inspiration till husligheter". Frukosten går av stapeln lördagen den 23 februari kl. 09.00 i sockenstugan. Anmälan om deltagande, tel 72 82 80, senast onsdag 20 februari.Hoppas att jag får träffa några av er där! Naturligtvis kommer det att bli en hel del handarbetsprat under frukosten...

I sommar blir det ett stort evenmang på temat stickning, här i lilla Arvika. Det känns så oerhört kul!


Den 27-30 juni går "Stickspår" av stapeln. Det är Slöjd i Värmland och Husflidskonsulenten i Hedmark som tillsammans med Arvika Kommun arrangerar årets stickstämma i Värmland.


Under fyra dagar kommer kursdeltagare både från Sverige, och från våra nordiska grannländer, få ta del av en rad spännande kurser och föreläsningar. Jag medverkar som lärare med en heldags- och en halvdagskurs i Vintage-stickning. Igår hade jag ett trevligt möte med hemslöjdskonsulenten Carina Olsson som håller i trådarna, och det verkar som att det kommer att bli en riktig stadsfest av det hela. Allt i stickningens tecken förstås...

Vill du anmäla dig? Här hittar du mer information kring kursen! Jag har förstått att det är ett väldigt tryck på platserna så det gäller nog att vara snabb i vändningarna, om man ska knipa en.

Så över till något annat roligt: I Hemmets Journals stora påsknummer (13/14) kommer jag att ha med en stor artikel om stickning för barn. Hela fem sidor av nya mönster och tips har ni att vänta där!  

Jag avslutar med en lista på små tips som liksom inte fick plats någon annanstans: 

Med anledning av dagen vill jag påminna om mitt bästa semmelrecept - för husmödrar i farten. Här hittar ni det! 

Många av er har frågat efter mönster till den rundstickade blomma som jag visade här för ett par veckor sedan. Jag utgick från det här mönstret! 

Jag kan också avslöja att vi planerar för ett nytt hjälpstickningscafé här i Arvika. I mars eller april. Återkommer med datum så snart jag vet säkert! 

Nu vill jag se vad ni har för er! Lämna en länk till ditt syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan: 

8 kommentarer:

 1. Hurra!Jag bor ju oxå i Arvika :D
  Det låter verkligen spännande!

  SvaraRadera
 2. Så mycket spännande som är på gång! Och jag ska hålla utkik efter Hemmets Journal! Jag har inte haft så mycket tid att sticka under veckan som gått, men nu är ialla fall pannbandet i flätstickning klart!! (Ska bara sys ihop..) Mitt allra första projekt i denna ädla konstriktning inom stickningen! Efter några tråkiga upprepade upprepningar så fick jag till mönstret. Och är mäkta stolt!0=-)En Yemenväst ska bli till i mitt soffhörn för ev resa till Gambia som en prototyp att titta på för kvinnorna i stickprojektet. Och så har jag köpt MASSOR av garn under veckan... :-D Hej hopp alla medhandarbetare! Carol

  SvaraRadera
 3. Vad synd att man bor så långt ifrån Arvika, jag hade gärna deltagit i både ett och två evenemang!

  SvaraRadera
 4. Så många spännande saker du har på gång! Önskar jag bodde i Arvika eller i alla fall i närheten

  SvaraRadera
 5. Mängder av kul! Härligt för alla som kan vara med.
  Hos mig är det mest drömmar idag... Och ett bra knasigt återbruk:)

  SvaraRadera
 6. Hej Maja! Jag vill bara reda ut följande: "Stickstämman i Värmland" är namnet på den stickstämma som Nbv,Bilda och jag arrangerar för 3:e året i Ransberg 4-6/10 . Det arrangemang som anordnas i Arvika kallas Stickspår 2013" och arrangeras med Carina Olsson bl.a.
  Så det är inte samma!!

  SvaraRadera
 7. Hej Marianne!

  Jag vet att det inte är samma. Texten i mitt inlägg är saxad från Stickspårs första nyhetsbrev. Där står så här:

  Stickstämma - Stickspår 27 - 30 juni 2013

  "Det är Slöjd i Värmland och Husflidskonsulenten i Hedmark som tillsammans med Arvika Kommun arrangerar årets stickstämma i Värmland. Till vår hjälp har vi en referensgrupp med Helen Wallin, Karin Kahnlund och Margit Bredesen. Samverkan sker med Finska Taito och Fåreningen i Kil.

  Det verkar alltså som om begreppet "årets stickstämma i värmland" används på flera håll. Men naturligtvis är det olyckligt om det sker en sammanlandning. Jag var själv så klar över skillnaden så jag tänkte inte på att formuleringen var densamma...

  Mvh Maja

  SvaraRadera
 8. Hej jag tänkte anmäla mig till symötena på tisdagar. Jag har bloggen aterbrukavasali.blogspot.se Jag älskar återbruk i alla former men syr gärna. Vore kul att inspireras av andra.

  SvaraRadera