onsdag 19 juni 2013
Gör dina egna choklad-glasspinnar!
Det var det där med att göra egna glasspinnar... Jag är väldigt förtjust i det!
För visst är det tilltalande att man för en ringa penning kan svänga ihop ett gäng glasspinnar på ett litet kick - att de blir fantastiskt goda och att man dessutom vet precis vad som är i dem?
Isglass av saft gör vi ofta - det är ju det enklaste. Men nu har jag också lärt mig att göra de allra godaste chokladpinnarna. Ni måste bara prova dessa - de blir så bra!
Glassformar brukar finnas i matvarubutikerna den här tiden på året. Jag har både en sådan form som jag köpte förra året, och så de loppisfyndade formarna i glada färger som syns på bilden ovan...
Chokladpinnar
2 msk kakao
2 msk socker
100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
1, 25 dl ekologisk grädde
1,25 dl ekologisk mjölk
2 dl ekologisk creme fraiche
Blanda kakao och socker i en bunke. Hacka chokladen fint och häll i bunken. Koka försiktigt upp mjölk och grädde i en kastrull. Häll sedan gräddblandningen över de torra ingredienserna i bunken, och rör tills choklad och socker har löst sig. Tillsätt slutligen creme fraichen och rör/vispa till smeten är slät. Häll upp i glassformar och frys i minst 4-5 timmar innan servering.
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
detta måste jag bara testa. Jag har 2 set med glassformar
SvaraRaderaUngefär hur många blir det?
SvaraRaderaDet blir ca 6-10 glassar, beroende på hur stora formar man använder! Lycka till!
SvaraRaderaMvh Maja