onsdag 19 juni 2013

Gör dina egna choklad-glasspinnar!


Det var det där med att göra egna glasspinnar... Jag är väldigt förtjust i det!

För visst är det tilltalande att man för en ringa penning kan svänga ihop ett gäng glasspinnar på ett litet kick - att de blir fantastiskt goda och att man dessutom vet precis vad som är i dem?

Isglass av saft gör vi ofta - det är ju det enklaste. Men nu har jag också lärt mig att göra de allra godaste chokladpinnarna. Ni måste bara prova dessa - de blir så bra!

Glassformar brukar finnas i matvarubutikerna den här tiden på året. Jag har både en sådan form som jag köpte förra året, och så de loppisfyndade formarna i glada färger som syns på bilden ovan...

Chokladpinnar

2 msk kakao
2 msk socker 
100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
1, 25 dl ekologisk grädde
1,25 dl ekologisk mjölk
2 dl ekologisk creme fraiche

Blanda kakao och socker i en bunke. Hacka chokladen fint och häll i bunken. Koka försiktigt upp mjölk och grädde i en kastrull. Häll sedan gräddblandningen över de torra ingredienserna i bunken, och rör tills choklad och socker har löst sig. Tillsätt slutligen creme fraichen och rör/vispa till smeten är slät. Häll upp i glassformar och frys i minst 4-5 timmar innan servering.

3 kommentarer:

  1. detta måste jag bara testa. Jag har 2 set med glassformar

    SvaraRadera
  2. Ungefär hur många blir det?

    SvaraRadera
  3. Det blir ca 6-10 glassar, beroende på hur stora formar man använder! Lycka till!

    Mvh Maja

    SvaraRadera