tisdag 24 september 2013

Symöte - Gör ett garnäpple!Välkomna till symöte!

Nu närmar sig Stickstämman i Ransberg och som jag berättat tidigare är temat äpplen. Jag har tänkt att det vore fint att låta några äpplen pryda mitt försäljningsstånd där, så jag uppfann ett väldigt enkelt sätt att tillverka äpplen på. Nämligen genom att utgå från en vanlig garntofs.

Jag gjorde en röd garntofs av Soft Cotton. För att äpplet skulle bli riktigt runt och fylligt gjorde jag en extra tät tofs. Sedan sydde jag på gröna blad som jag klippte till av vanlig hobbyfilt. Den bruna stjälken är virkad av brun Mini-Bomull, så här: Lägg upp 7 lm, vänd och virka en sm med nedtag i andra maskan från nålen, virka sedan sm varvet ut. Sy fast stjälken i äpplet.

Om man vill hänga upp äpplet kan man ju komplettera med en hängare också.

Jag tänker mig att garnäpplen till exempel skulle vara vackra som bordsprydnader nu på hösten, eller som en färgklick i fruktkorgen. Det vore också fint att hänga dem i fönstret eller ställa dem på fönsterbrädet! Vad tror ni?

Hur går det för er? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

8 kommentarer:

 1. Trevligt med enkla prydnader!
  Höstigt och färgglatt!

  SvaraRadera
 2. Oooh, det skulle kunna bli det plus julgransprydnader :)

  SvaraRadera
 3. Det blev ju jättesött! Hoppas det blir lyckat i Ransberg, skulle gärna varit med! Men jag får ju åka till Sverige den här helgen, man kan inte få allt...

  SvaraRadera
 4. Himmm skulle vilja hänga äpplen i köksfönstret

  SvaraRadera
 5. Härligt sött äpple! =)

  Själv har jag börjat på ett par "Fröken Smillas muddar" som jag hittade på en blogg. Tyvärr passade inte mitt garn så bra så de blev en aning litet. Nu ska jag försöka med ett något tjockare garn få se. =)

  Här är mönsterlänken till muddarna (Rosa Tulpan):
  http://www.rosatulpan.se/2010/10/beskrivning-till-froken-smillas-muddar.html

  Hälsningar
  Camy

  SvaraRadera