tisdag 3 september 2013

Symöte - Rutor på löpande band!

Jag är inne i en intensiv designperiod just nu. Det innebär att jag stickar eller virkar, under de flesta av dygnets ljusa timmar. Just nu har jag avslutat ett projekt som består av stora mormorsrutor.

Jag gör dem tre åt gången, och virkar på varv efter varv på en efter en. Av någon anledning känns det som att det går fortare då, när tre stycken är färdiga samtidigt? Det är ju mest en känsla såklart, men det är viktigt med sådana där strategier. När man handarbetar mycket utvecklar man ju ju sina personliga arbetsmetoder. Jag tycker att det har blivit ännu tydligare sedan jag började göra det professionellt, och inte "bara" för min egen skull. Nu måste jag vara effektiv - och det är både lärorikt och nyttigt!

Dessutom gillar jag mormorsrutor. Och hösten. Och kaffe med mjölk i favoritkoppen. Jag är så glad att vara där jag är just nu. Precis så här vill jag leva.

Vad har ni för knep och strategier när ni handarbetar? Dela gärna med er av eventuella tips i kommentarerna? Lämna också gärna en länk til ditt syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan:

P.S. Eva, som ju är en trogen HNS-medlem, vill hälsa att hon har garn-bloppis på sin blogg idag! Titta gärna in där om du är ute efter babygarn!


3 kommentarer:

 1. Bra idé med att göra fler på en gång!
  Har hört (Läst) många som tycker att socka nr 2 är så trist, och ofta går över till "magic loop". Jag har svårt att förstå det, för när nr 2 är igång är man ju snart klar! Någon sorts positivt tänkande kanske :)
  Tack snälla för puffen!
  (Och höst - ÄNTLIGEN!)

  SvaraRadera
 2. Underbart att du är där du vill i livet!
  Jag blir så glad av att läsa det!
  Även kul att få följa ditt sätt att arbeta!
  Inspirerande!

  SvaraRadera
 3. Min logik brukar vara att hinna tre varv varje dag... Funkar dock si så där just nu då jag har X antal projekt igång... Får återgå till minfilosofi... För att få börja ngt nytt måste ett annat närma sig slutet:)

  SvaraRadera