måndag 1 september 2014

Skördefest!

Nu är det den där tiden när träden dignar av äpplen och plommon och växthuset är alldeles fullt av tomater!

Igår lagade jag min favoritpaj med fyllning av hemodlade tomater, ekologisk fetaost, lokalt odlad broccoli och pinjenötter. Det är en fest för både öga och gom när man får använda så fäggranna råvaror!

Till efterrätt blev det smörstekta plommon och vaniljglass! Så gott att jag inte hann knäppa ett endaste litet foto av anrättningen! Men att smörsteka plommon är lätt som en plätt, så det är bara att prova själv!

Gör så här: Kärna ur och skiva ca 2-3 plommon per person. (Jag gjorde på 8 plommon.) Lägg 2 msk smör i stekpannan låt pannan bli varm, lägg i plommonen och strö över 3 msk rårörsocker och 1 msk kanel. Stek ett par minuter. Servera varmt tillsammans med glass!

2 kommentarer:

  1. Åh vad mumsigt allt verkar! Ska prova de där smörstekta plommonen nån kväll.

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott det låter! Måste testa de där plommonen någon gång.

    SvaraRadera