torsdag 3 april 2014

The Jan Sweater - och en deckare!Här kommer några bilder på en tröja som jag avslutade igår. Ni som följer mig på Instagram (där jag heter majasmanufaktur), har säkert sett en orange stickning dyka upp lite då och då? Det var denna, som nu är alldeles färdig att bära.

Mönstret heter "The Jan Sweater" och är hämtat ur "A Stitch in Time, Vol 2" som jag säljer via manufakturen. Jag har stickat tröjan i en Limited Edition-färg av Excelana 4ply, som nu tyärr är slutsåld. Däremot finns det fortfarande nystan kvar av de tre senaste Limited Edition-färgerna. (Men "Land Army Green" börjar tryta...)

Jag ville att min "Jan Sweater" skulle bli så trogen originalmönstret från 1930-talet, som möjligt. Tänkte skriva mer detaljerat, om detta med passform och rörelsevidd, i ett kommande inlägg!

Skickar med er ett boktips på köpet, förresten! Maria Langs: Farligt att förtära! som jag alldeles strax ska sätta tänderna i! Planerar förövrigt att ägna sommaren åt att läsa mig igenom hennes digra deckarproduktion... Älskar miljöskildringarna och mordintrigerna!


Här kommer ett par färgbilder också! De rutiga byxorna är helnya - och sköna som katten! (Säger jag som sällan trivs i byxor överhuvudtaget!) Finns att köpa i den här förträffliga butiken!

Jag känner mig lite som Puck Bure (hjältinnan i Maria Langs böcker), som ofta går klädd i den här typen av byxor. (I alla fall i de nyproducerade Lang-filmerna!)

6 kommentarer:

 1. Vilken häftig outfit Jättesnyggt tycker jag :)
  //LindaSofie

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Bra boktips och fina kläder. Jag har börjat närma mig slutat av Langserien och undrar ifall man ska resa till Nora/Skoga framöver och se var de utspelar sig?

  Elisabeth p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Elisabeth! Gör det, vet ja! Jag är ju uppvuxen i närheten av Nora och åker dit så ofta jag kan, för att njuta av den vackra, välbevarade stadskärnan. Nora är en underbar sommarstad! Och så finns det en jättemysig antikaaffär där som heter Nora Diversehandel... Hälsar Maja

   Radera
 3. Hej Maja! Tack för en trevlig och underhållande blogg! Jag är ett "fan" av Maria Lang, har nog tagit mig igenom det mesta av hennes produktion. Kan tipsa om en hemsida "Visit Nora" . Där kan man få intressant information om just Maria Lang, dels vad hon har gjort och hennes hembygd. Till min stora glädje såg jag att flera av hennes böcker kommer ut i ny utgåva, men också att sex av hennes böcker filmades under 2013 och kommer att visas på TV 4 under 2014. Tyckte det kunde vara värt att tipsa om. / Hälsar Christina

  SvaraRadera