onsdag 28 mars 2012

Köttbullar i ugn!Här kommer ett litet vardagligt tips till er som gillar köttbullar:

Att steka köttbullar i ugnen är rysligt smidigt! Särskilt när man vill göra en stor sats. En långpanna rymmer köttbullar på upp till 1 kg köttfärs.

Utgå från ditt favoritrecept när du gör färsen. Låt en klick smör smälta i en långpanna medan ugnen blir varm, ta ut långpannan och lägg i köttbullarna. Låt steka i ugnen i 8-12 minuter på 225-250 grader. Vänd på köttbullarna någon gång under tiden så att stekytan blir jämn.

På det här viset slipper man stekoset och hinner dona med annat medan köttbullarna sköter sig själva i ugnen! Ett riktigt husmorsknep;)

17 kommentarer:

 1. Visst är det "piffigt" och enkelt! Skrev om det här för drygt tre år sedan på min blogg, efter ett avsnitt av familjen Annorlunda där familjen handlade kopiösa mängder mat!
  http://hemsktmycketbarn.blogspot.se/2009/02/annorlunda-kottbullar.html

  SvaraRadera
 2. Jag har precis insett det braiga med att steka i ugnen! Tack Husmorsorna för det :o))

  Kram Henrietta

  SvaraRadera
 3. Mycket bra! Ska jag absolut testa nästa gång. Köttbullar i massor behövs alltid.

  SvaraRadera
 4. Mat i ugn är överhuvudtaget väldigt bra. Köttbullar i ugn tycker jag är toppen just för att man som du säger slipper oset. Heja ugnen!

  SvaraRadera
 5. låter ju toppen nu till jul. Ska testa detta redan idag :)

  SvaraRadera
 6. Även jag ska göra köttbullar i ugnen dagen före Lucia.

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset ska genast ut i köket o testa.Med ens kändes det inte lika jobbigt o fixa köttbullarna :-D

  SvaraRadera
 8. Tack för detta fantastiska tips. Jag har precis blivit klar med 2 kg köttbullar! Jag ska fortsättningsvis alltid steka i ugnen.

  SvaraRadera
 9. Tack för gradantal och tid. Jag brukar lägga en plåt med vatten längst ner i ugnen för att köttbullarna inte ska bli så torra. God Jul på dig!

  SvaraRadera
 10. tack för tipset brukar inte kolla på flera år gamla tips. Vem läser en två år gammal GP.

  SvaraRadera
 11. Toppenbra tips!!! jag länkade till dej i mitt inlägg så får du lite "reklam"

  Glad Påsk :)

  SvaraRadera
 12. Varför har jag inte gjort på detta sätt tidigare...? nu blir det köttbullar oftare, helt klart!

  SvaraRadera
 13. Detta är suveränt, gör nästan alltid mina älgfärsbullar i ugnen. Men det funkar även utan att man vänder dom, de blir jättebra ändå :-)

  SvaraRadera
 14. Brukar göra mina julköttbullar i ugnen, kryddar dom med ingefära, kryddpeppar, lite kanel, salt o peppar. Dottern är glutenintolerans och jag vet att det finns sådant ströbröd... men jag brukar koka två potatisar att riva i till ca 800 gr köttfärs. Lite mjölk också. För att få lite mer färg brukar jag skvätta på lite soya (köttbullarna vätskar av sig lite i ugnen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan slippa jobbet med kokt potatis genom att använda potatismjöl. Jag använder alltid det som bindemedel i köttbullar och de blir mkt saftiga av det. Ströbröd slutade jag med eftersom att jag tycker brödsmaken lätt tar överhanden.

   Radera
 15. Hej alla,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera