![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJGVptR4zTSfatv0az-DhJVYeMSgLciwlVUpNhFajGZ-qWAkGE2LzluB7sbNtf2cYlQmiTLC_sCDxbye5xLoaUYy_LGlrbPwReAFMWt5oaJaotkU8Li6oL4FrymmYSV0hkgMBEBnYm96k/s400/20100912+010.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2jSFcwVCWg7wSbmYS8VSVElrpEgNnHCMZ2YXoEtpxmGrCF1-WcvtUalHPeY36NZjPlOk4zBQcgSh7nVRwOv06DUZ9-XWqvw9oIsX3_w1WnIO86mxkG92whNrqXdMyJJGMnVoeBlcEGos/s400/20100912+015.jpg)
Panerad fisk är god vardagsmat! Igår lagade jag stekt rödspätta med potatis och kall sås. Jag gjorde någonting som kallas dubbelpanering. (Det heter så eftersom man doppar filéerna i både mjöl och ströbröd.) Det ger en tät och fin panering. Och det är lätt som en plätt att göra;)
Dubbelpanerad rödspätta
Du behöver:
Frysta rödspätta-filéer (jag hade 5 st)
mjöl
ströbröd
1 ägg
salt
peppar
Så här gör man:
Häll upp lite mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Vispa ett ägg och häll upp det på ytterligare ett fat. Doppa de tinade rödspätta-filéerna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet.
Stek fisken i smör i stekpanna ett par minuter på varje sida. Salta och peppra efter behag. (Om man vill kan man blanda i salt och peppar i mjölet, men jag tycker att det är lättare att dosera när jag gör det samtidigt som jag steker fisken...)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht2Vk4MLc6vXeeQ8gA0GivMkmvdOwxOnEQ4txwUHsWMGxo6P1LAvbg9kbnIH0lFF6nTx7sC2BvnR66BWE2IFDyuCYit1u3CuKHQZFJVac6Dwic9hR1-cM_X8kQg6_Q4jINFAVkyPko_HU/s400/20100912+018.jpg)
Så är den fina fisken färdig!
Serveras med kokt potatis en sallad och kall sås. Till min sås tog jag 1/2 dl creme fraiche och blandade med en klick lättmajonäs, 1 finhackad tomat, lite mjölk, basilika och salt och peppar. Det är bara att ta det som finns hemma för tillfället...
Ha en fin dag!