fredag 26 juni 2015

Tävling - Vinn "Baka med Årstiderna"!

Anna har gjort en ny bok! Visst är det härligt!

Hängde ni inte med på vad jag talar om - jo: Anna Braw (före detta Kyrkkaffe-Anna) - min kära vän och bästa påhejare, har gjort en alldeles ny och fin bok!

Den heter "Baka med Årstiderna" och innehåller klimatsmarta recept för dig som vill ta vara på vad årstiderna bjuder när du bakar, syltar och saftar!

Alltså denna bok - är fin som katten, i allt från själva grundtanken och recepten - till foto och form!

Är du sugen på att vinna ett av tre ex som jag med stor glädje och stolthet har äran att tävla ut?

Lämna då en kommentar med ditt namn/mailadress där du delar med dig av ditt bästa tips på hur man kan ta till vara på allt detta som sommaren bjuder i form av frukt och bär! Jag tänker exempelvis på att kandera syrenblommor eller styckfrysa hallon för att sedan använda dem som tårtdekoration under vinterhalvåret. Ja, saker i den vägen...

Tävlingen pågår hela helgen fram till söndagen den 28/6, kl 23.59.

På måndag annonserar jag vinnarna!


24 kommentarer:

 1. Kul att baka efter årstiderna.

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med i utlottningen!
  Jag gör saft av fläderblommor. Sedan tar jag citronerna som nu är marinerade i fläder och gör marmelad av dem. Smarrigt värre!
  Carol Thuresson

  SvaraRadera
 3. Den bästa saften är jordgubb och rabarbersaften!
  Här hemma går den nästan åt lika fort som den blir till!
  Men det är något visst med det där som inte finns så länge, man längtar dit, sedan njuter man i fulla drag, när det finns och sedan, börjar man längta till nästa sommar. Kanske är det därför den smakar så gott - för att den inte alltid går att få tag på!
  Jag är gärna med i utlottningen! stickflickorna@hotmail.se

  SvaraRadera
 4. Jag kört hårt med att frysa in allt som årstiderna har att bjuda på, för att senare under året kunna njuta av allt det goda. Ex. frysa in fläderblommor för att kunna koka saft när det inte är säsong. Tärna och frysa in rabarbern, för att senare kunna göra underbart goda rabarbermuffins. Bara några av mina förslag.

  SvaraRadera
 5. Jag är gärna med i utlottningen :-). Fick pröva något riktigt smarrigt, syrenblomssaft, lite syrligare än doften av syrenerna, dock bevarar den doften och smaken av försommaren, och för att få den att vara ä nu lite längre så fryses den outspäddasaften in, för att slippa fundera på hållbarhet och konservering. Något annat trevligt är att göra marmelad av vinbären,väldigt gott till pepparkakorna :-). ung.plus@yahoo.se

  SvaraRadera
 6. Mitt allra bästa tips är att lägga in dragon. Den är vanligtvis ettårig och för att den inte ska gå till spillo lägger jag in bladen i vinäger. Både bladen och vinägern använder jag sen hela vintern i matlagning. Gillar man hemmaslagen bearnaisesås ska man absolut testa att lägga in en burk! Skulle bli superglad om boken blev min! (sofbro@gmail.com )

  SvaraRadera
 7. Jag brukar göra fläderblomssaft, och sedan använder jag den till att göra fläderblomsparfait. Så somrigt fräscht och gott! Gärna med jordgubbar till! Eller hallon. Är gärna med i utlottningen!

  SvaraRadera
 8. Koka kompott på äpplen med kanel som man kan ha i äppelkaka på vintern. Vill gärna vara med i utlottningen.

  SvaraRadera
 9. Jag kokar soppa på "allt" jag odlar... sparris, morötter, squash, rödbetor, purjo, morötter mm och stoppar i frysen. Minst ett mål i veckan har vi sen hela året.
  Vill gärna vara med, Maria K.

  SvaraRadera
 10. Mitt bästa tips är att göra fläderblomssaft och hälla den i glassburkar för att frysa. När man vill blanda saft skopar man upp den sorbet-aktiga saften i glaset/kannan och fyller på med vatten. Saften blir härligt kall! Dessutom behöver man inte ha lika mycket socker i (som konservering) utan kan gå helt på smak.
  malin.kihlberg@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Jag gör sylt. I massor. Jag älskar att vara självförsörjande på sylt och marmelad under året och det är dessutom en väldigt uppskattad gåbortpresent tillsammans med en omgång nybakta kex och en god ost

  SvaraRadera
 14. Syrensaft även här. Koka upp klasarna med citron och vatten, rinn av och koka upp med vatten och socker. Det borde väl även gå att göra på andra blommor, ros kanske? Maskros? Gäller väl att ta reda på vilka som är giftiga innan man ger sig hän åt kokningen.

  Rabarber tycker jag år svårt att få tag på mitt i vintern. Rarbarertårta med jordgubb är en favorit här hemma och det är toppen att spara rabarber i frysen för att kunna göra kompott av till t ex tårtor.

  SvaraRadera
 15. Även jag gillar att styckfrysa, men jag kokar också gärna olika kompotter (med bara lite socker) som jag fryser in i iskubslådor. Dessa använder jag sedan till bakning, frukost, matlagning och efterrätter.

  Mvh

  Paola

  paola.allegrini@ymail.com

  SvaraRadera
 16. Äppelchutney, rabarberchutney och örtsalt! Och så jordgubbssylt. Och hallonsylt. Och lite blåbärssylt......,

  SvaraRadera
 17. Mitt bästa tips för att ta vara på allt sommaren har att bjuda på är att äta allting färskt och verkligen njuta. Jag tror inte på att frysa in till vintern, allting får en konstig smak då tycker jag! Är gärna med i utlottningen!

  /Molly Ferm (ferm.molly@gmail.com)

  SvaraRadera
 18. Plocka egna tranbär och torka dem. Såå mycket godare än köpta. Och dessutom sockerfria.

  SvaraRadera
 19. Jag torkar äppelbitar som jag sedan har i gröten och i kakor. Räcker hela vintern och lagras utan att dra ström (går åt lite vid torkningen).
  a94_bls@hotmail.com

  SvaraRadera
 20. Jag fryser in fläderblomssaft i lådor, lätt att skeda upp till ett glas eller för att göra sorbet.
  Plockar skogshallon och gör sylt. Mycket bär överhuvudtaget, svart vinbär, björnbär ochblåbär som används till yoghurt senare också.
  Bakar gärna med bär:-)

  SvaraRadera
 21. Vad kul med tävling!
  SAFT är mitt bästa tips. Och gör man saften på bär går det jättebra att sen använda bären i en kaka eller i yoghurten till frukost. Har man inte tänkt att baka på en gång är det bara att frysa in. Ska man göra saft på fläderbär ska bären ändå frysas in innan de används då kan man lika gärna låta de ligga där till vintern (om man har plats så klart) och ta fram och safta för att få en smak av sensommaren.

  SvaraRadera
 22. Frysa in bär.

  SvaraRadera
 23. Jag kokar gelé på fläderblommor, äppeljuice och syltsocker. Gott till goda ostar.
  / Siv

  SvaraRadera
 24. jag bara undrar; vilka hade turen att vinna?????

  SvaraRadera