onsdag 12 augusti 2015

Amelia-ponchon!


Jag har haft den stora äran att få göra stickdesign till årets Amelia Höst! Ett makalöst roligt uppdrag, vill jag lova!

Jag hämtade inspirationen till årets "Amelia-poncho" (som ni ser på omslaget) från Peruansk mönstertradition genom att addera ett litet broderi längst ned. Både hemstickat och handbroderat ligger i tiden, liksom rustika, stickade strukturer!

En viktig del i arbetet med att ta fram ponchon, var att konstruktionen skulle vara så pass enkel att även en ovan stickare kan klara att sticka plagget - en rolig utmaning som tvingade mig att tänka ett extra varv... Gillar sådant!

Jag har också designat ett par höstfina spiralsockor - perfekt för dig som står beredd att sticka dina första sockor! När du gör spiralsockor behöver du nämligen inte sticka någon häl, i traditionell mening.

Ponchon stickas i dubbel Alpacka Solo från Järbo Garn. Det är en ren fröjd att jobba med ett så härligt garn! En favorit sedan länge. Dessutom har det kommit i en hel rad nya vackra höstfärger nu, så möjligheterna är oändliga!

Till sockorna använde jag klassikern Raggi - det blir liksom inte bättre än så när man vill åt den där hederliga raggsockskänslan.

Har du aldrig stickat förr? Då vill jag bjuda in dig till min stickskola! Och så måste jag ju också nämna det bonusmönster i Alpacka Solo som jag gjort - ett par benvärmare som du hittar här. Kan vara ett roligt projekt att ta sig an om det blir garn över när du stickat ponchon!

Men nu så, nu tycker jag att ni ska rusa, promenera, lunka, gå i maklig takt, tokspringa eller cykla till affären och köpa er ett ex av denna förnämliga tidning! Och så hoppas jag att ni får glädje av mina mönster!

8 kommentarer:

 1. Vad fin poncho du designat! Kul att komma med i tidning, och på första-sidan. Är spiralsockorna också med i tidningen? Ska till affären nu. Blir nog ett köp.

  SvaraRadera
 2. Japp! Det blev tidnings- och garnköp. Ska sticka de fina spiralsockorna. Får se om jag går vidare med ponchon sen. Hoppas det är okej att jag skriver om dig och det du gjort på min blogg.

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt, det blir nu en tur till mataffären för att införskaffa ett ex :)

  SvaraRadera
 4. Jag köpte tidning och den är verkligen trevligt gjord! Och verkligen 2 fina mönster du designat :) bravo!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Snygg poncho. Finns det något alternativ till garn? Kan man ta ett tjockare garn istället för att sticka med dubbelt?

  SvaraRadera
 6. Det ponchomönstret är super
  hoppas kunna hitta tidningen

  SvaraRadera
 7. Härlig poncho, men var hittar jag mönstret idag?
  Kan du hjälpa mig? Har stickat de underbara benvärmarna och skulle vilja ha poncho också. Hör gärna av dig. Mvh LenaJ

  SvaraRadera