onsdag 28 april 2010

Koka sagosoppa!

Igår kände jag mig lite frusen på kvällskvisten. Så jag bestämde mig för att koka "Sagosoppa" till kvällsmat. Värmande och lent! Sagosoppa är en slags saftsoppa som innehåller sagogryn. Grynen blir som en redning. Inspirationen till att göra den fick jag från den här påhittiga bloggerskan.

Så här gör du min variant:

Sagosoppa

1 dl sagogryn
1 kanelstång
1 liter vatten
1,5 dl flädersaft

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sedan koka i 5-7 minuter.

(Porslin: Stig Lindbergs Boro-servis)

Till soppan serverade jag Husmorsskolans "sagolika" kardemummaskorpor. Denna kombination är helt klart en ny favorit för mig, och lill-flickan hon bara älskade sagosoppan...

Efter sagosoppan passar det bra att avrunda kvällen med en fin sagobok. T.ex. den här:

Godnatt!

1 kommentar:

  1. Tur för mig som hittat sagogryn och kanelstänger i ett skåp. Flädersaften byter jag ut mot någon annan saft. Tack för tipset.

    SvaraRadera