fredag 2 april 2010

Vik egna placeringskort till påskmiddagen!


Att vika påskbrev enligt denna modell, lärde jag mig av mormor som liten. Traditionen är såvitt jag vet värmländsk. Men kanske gör man sådana här påskbrev i andra delar av landet också? I år tänker jag använda en minivariant av påskbreven som placeringskort till påskmiddagen. Så här gör man:

1. Ta ett färgat papper i A4 format och dela på mitten. (Eller ett helt A4 om du vill göra orginalvarianten...) Välj gärna en papperstyp med lite stadga i.2. Vik sedan pappret så här:
3. Vik in den minsta fliken för att "låsa" påskbrevet.4. Texta namn och dekorera med en fin påskdekal eller dyl.Jag hade turen att hitta det här fina lilla häftet i vår bokhandel:


Det innehöll bl.a. de här söta klistermärkena:I de färdiga påskbreven kan man sedan gömma en liten överaskning till varje gäst. T.ex. ett vackert bokmärke, en lott, en liten godis, en biobiljett, ett foto o.s.v.

Hoppas att din påskmiddag blir fin och trevlig!3 kommentarer:

 1. Tack!

  Jag satt här och funderade hur man skulle vika påskbrev?, Nu behöver jag inte undra längre.
  Tack så jätte mycket!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Tack för beskrivningen!

  Vek påskbrev med min mamma för många år sedan. Nu har jag egna barn och mamma är borta och kan inte visa. Tur att internet och människor som vill dela med sig finns!

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. ...och nu har jag som är en 55-årig pappa för första gången surfat in på Husmorsskolan-siten för att vika gratulationsbrevet till min sons 21-årsdag! Och sedan har han beställt en godistårta - leve traditionerna och tack till er som ser till att de lever och kan återskapas!

  SvaraRadera