Ugnspannkaka
smeten räcker till en stor långpanna, ca 4 portioner
3 dl mjöl
8 dl mjölk
4 ägg
ca 1/5 tsk salt
Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa tills smeten är slät och klumpfri. Häll i resten av mjölken. Vipsa sist i äggen.
Häll smeten i en smord långpanna (använd smör).
Grädda mitt i ugnen i 225%, 20-25 min
Som variation kan du tillsätta fläsk i smeten - då blir det en god fläskpannkaka, eller skalade äppleklyftor och lite kanel - då blir det en efterättsliknande äpplepannkaka.
Ett givet tillbehör är förstås lingonsylt;-)
Smaklig måltid önskar Husmorsskolan!
Ser gott ut, men jag skippar baconet! Vill inte låta "gamig" men hade du skickat ett nålbrev till mig? Tänkte om det kanske kommit bort med posten?
SvaraRaderaTack för receptet! Jag hade tänkt göra ugnspannkaka idag (minus bacon) och nu blev det ju perfekt när du lade ut ett recept!
SvaraRaderaHej, Tjuettan!
SvaraRaderaNär du påminde mig om nålbrevet blev jag osäker på om jag hade postat det, och gissa vad som låg längst ned i min jobbväska när jag såg efter... Just precis - ditt nålbrev i ett frankerat kuvert... Bra att du påminde mig. Postar det imorgon!
Angeliqa: Vad bra att mitt recept kom till användning så här på direkten! Hoppas att pannkakan blir lyckad! Smaklig måltid:-)
Hälsningar från Maja
Hej! Jag gjorde det här receptet idag. Hade i fläsk, svamp och lite lök. Blev himla gott. :)
SvaraRadera/C
Hej, Cornelia!
SvaraRaderaVad roligt att du gjorde pannkakan! Låter jättegott med fläsk, svamp och lök! Det ska jag testa någon gång;-)
/Maja
Sluta att fördärva all mat med fläsk,gelatin och liknande tack.
SvaraRaderaTack! Detta blev vår lunch idag efter en förmiddag med lövkrattning!!
SvaraRaderaFördärva eller förbättra. Smaken e som baken vetu! Visst är det tur att man får välja själv här i världen! Oftast åtminstone. :-)
SvaraRaderaHej! Menar du verkligen 1/5 tsk (1 krm) salt? Brukar 20-25 min räcka för dig?
SvaraRaderaMvh, Marcus