måndag 30 augusti 2010

Koka en härligt värmande höstsoppa!





En härligt värmande höstsoppa kan behövas när kylan kryper närmre. Den här paprikasoppan gör jag då och då. Den är både lättlagad och "lättäten"! Gillas av stora som små:)

Paprikasoppa med Pasta

4 portioner

2 dl pasta, t. ex. hattar eller snäckor
2 paprikor
1 gul lök
smör
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater a´400 gram
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
salt

Gör så här:

Koka pastan. Kärna ur parikorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs parikorna och löken i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Lägg i pastan. Smaksätt med socker och salt.

Ni vet väl att det är ett riktigt husmorsknep att ha i lite socker i tomatbaserade rätter. Det förhöjer tomaternas smak!

Ha en trevlig måndag!

3 kommentarer:

  1. Mmmm,va gott det ser ut! Precis perfekt nu när det börjar bli svalare. Svalt, förresten, +7 är ju kallt!!!! På med värmen för första gången i höst. Och det är bara att bära in ved, ta på sig fårskinnstofflorna och njuta god soppa, nybakt bröd och så tända massor av ljus. Bättre än att ha dåligt samvete för måsten utomhus...
    ha en skön vecka
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Soppa är helt klart vad som gäller i höst! Vad lustigt, jag har en precis likadan kockumskastrull :) Visst är den fin! Och perfekt för soppa. :)

    SvaraRadera
  3. Elsamarianne: Ja, vi har också haft jättekallt inomhus, men igår gav vi efter och satte på värmen. Skönt! Nu får man plocka fram sina yllefiltar och raggsockor och som sagt var koka sig lite soppa:)

    Karin: Jaså, har du också en sådan! Jag tycker så mycket om min! Världens finaste färg:) Fick den av min svärmor, hon köpte den när hon var nygift...

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera