onsdag 17 november 2010

Ägna dig åt pepparkaksbak!



Kanske är det lite tidigt, men vi har faktiskt redan klarat av två pepparkaksbak. Och igår drack vi årets första glögg (med pepparkakor till förstås!)



Först hade jag nästan inga pepparkaksmått... Och utan att jag vet hur det gick till så är de plötsligt jättemånga, av alla möjliga olika former: Skor, grisar, mumintroll, elefanter, en giraff och så de klassiska förstås; gubbe, gumma, hjärta, stjärna och gran.


Kavlar är vackra föremål, tycker jag! Den lilla barnvarianten med röda handtag är ett loppisfynd jag gjorde förra året. Min dotter är så glad att hon har sin egen kavel nu!


De här två måtten är mina favoriter. Hjärtat gjorde jag själv i metallslöjden på högstadiet. Gillar formen... precis så som man ritade hjärtan när man var i den åldern;) Bulliga och mjuka. Grisen hittade jag på en antikaffär förra vintern. Jag tycker att den är så charmig! Lite egen i sin utformning.

Imorgon bitti kl. 07.40 kan den som vill höra en intervju med mig på P4 - Radio Värmland. Då berättar jag bl.a. lite om mig själv och pratar om nutida husmorsideal och hur man kan förhålla sig till hushållsarbete. Intervjun är en upptakt till fem julpyssel-inslag som sedan kommer att gå på samma tid, i samma kanal varje torsdag fram till jul...

Känns lite pirrigt, tycker jag;)Ni får hålla tummarna för att det blir lyckat!

11 kommentarer:

  1. Hej! Hörde att det var dags för radion imorgon! Ska sitta bänkad vid datorn och lyssna på dig! Passar perfekt innan dagislämningen. Det blir säkert jättebra för du är ju så snäll och duktig ;-) Jag har också lyckats få ihop några pepparkaksmått, så det blir nog ett litet bak här framöver. Tänkte även göra saffransbullar faktiskt,vi får väl se hur mycket man hinner...Kramar från syster

    SvaraRadera
  2. Åh, vad roligt för dig att göra radioprogram! För oss också, för den delen, som kommer kunna lyssna. :)

    /Cornelia

    SvaraRadera
  3. jag ska upp tidigt så jag hinner lyssna.ska bli jätte roligt

    roligt see mer än jag bakar pepparkakor.
    det gör min sambo och jag varje jul.
    har också en liten samling gammla kakmått smile
    älskar de

    SvaraRadera
  4. Vad i hela friden är det pepparkaksmåttet längst upp till höger på den tredje bilden föreställer? Det som ligger ovanpå Muminpappan och Lejonet.
    Gillar Hattifnatten. Tänk att sätta en hel hattifnattarmé bakom knuten på pepparkakshuset. För en lagom läskig jul ;-)

    SvaraRadera
  5. Vad spännande. Tyvärr hinner jag inte lyssna precis då, men det kanske går att lyssna efteråt via deras hemsida? Jag går in och kollar på eftermiddagen...
    Så fina pepparkaksmått. Har inte hittat mina, så det blir väl på burk... men det är bara vi två gamlingar hemma så det gör inte så mycket.Och jag är ändå så snäll redan.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  6. Syster: Åh, tack för peppet! Vad roligt att ni ska lyssna imorgon! Mysigt att du också är i bakartagen! Kram fr Maja!

    Cornelia: Tack! Javisst är det roligt. Jättefint att du ska lyssna, tycker jag! Känns tryggt med er "stammisar";)

    Anonym: Vad kul att du ska lyssna! Jaså, det finns fler samlare, visst är det roligt med många olika mått? Lycka till med baket!

    Dreamsicle: Det är en elefant från Indiska;)Köpte den i år faktiskt... Ja, hattifnatten är rolig! Och lagom läskig;) Finns ju potential för att baka ett helt muminhus med figurer tillhörande figurer! Får se om vi fixar det...

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  7. Elsamarianne: Ja, jag tror att man ska kunna lyssna efteråt via webben. Kan lägga upp en länk här under morgondagen, om det funkar.

    Pepparkakor på burk är gott det också:) Ja, visst är du snäll!

    Hälsningar fr Maja!

    SvaraRadera
  8. Hejsan!!

    Lyssnade på radion förut och gissa vad förvånad jag var när jag hörde en personbeskrivning som jag tyckte jag kände igen. Sedan var det något bekant med rösten. Tur att jag lyssnade så jag hittade din mysiga blogg. Har bokmärkt den nu för jag älskar att pyssla jag med (mest papper och stämplar och smyckespärling).
    Ska följa dig med spänning nu.

    Kram från fröken Malin på Vätten
    (Dotter till paret med butiken en trappa ner, ett kvarter bort från er.....)

    SvaraRadera
  9. lyssnade på dig.prata om fördomar.jag trodde du var mer i min ålder (52) smile.
    och detta prat om våra handarbete.
    kan inte förstå vad handarbete och bakning är kvinnofälla.Urbåta dumt smile.
    men jag skäms little över mina egna fördomar.
    kommer fortsätta lyssna på dig om torsdagar kl 8,40.

    SvaraRadera
  10. Hej.. och här är en till som uppmärksammat dej:).. himla kul..kommer följa dej ..kanske inte så mycket via radion mer bloggmässigt.. jag jobbar ju :).. Mysigt med pyysel.. hälsningar från en annan pysselmadam.. fröken på Rosengårdens förskola..är på många avd. ..Pia

    SvaraRadera
  11. Malin: Hej!!! Vad roligt att du hittade hit och att du "råkade" hörde mig på radion:)Verkligen kul att några arvikingar hittar hit också! Ja, jag hoppas att de kommande julpysselinslagen ska bli lyckade...

    Jag har allt kikat in på din blogg redan. Vad fint med allt papperspysslande! Dina föräldrar tittade förresten in hos oss härmodagen och fick en liten rundtur i huset... Så mysigt att bo granne med deras fina antikaffär!

    Vi ses! Både i bloggvärlden och på dagis;)
    Kram fr Maja

    Anonym: Kul att du lyssnade på mig! Fördomar har vi nog alla vår beskärda del av... Inget att skämmas för! 31 eller 52 spelar inte så stor roll, bara man trivs med livet;) Nej, jag håller med: Handarbete är ingen kvinnofälla, det är rekreation och glädje!

    Pia: Oj, vad roligt med en dagisfröken till från G:s braiga dagis! Har tittat in på din blogg också. Vad roligt att se att det finns så mycket vackra, kreativa bloggar! Kul att du tänker följa mitt pysslande!

    Välkommen hit igen!

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera