lördag 6 november 2010

Baka Medelhavsmuffins!

Fredagsfriden vilar över hemmet! Jag lägger plötsligt märke till de där små tingen som omger mig. De som jag inte hinner se till vardags när timmarna rusar förbi i alldeles för hög fart...



Porslinsdjuren - katten och hunden. Jag fann de i lådan där jag packade ner dem för sisådär 15-20 år sedan. Bortglömda, och återfunna. Nu gläder jag mig så åt dem. Det finns något tryggt med att ha porslinsdjur på finskåpet. Tiden går liksom lite långsammare då...



Och det där fina vykortet som min man nålade upp på väggen häromdagen. Paret ser så fridfullt ut. Inbäddade i nattens mörker...


Veckans fredagsfika bestod av thé och medelhavsmuffins. Om man inte provat matmuffins tidigare tycker jag att man ska göra det! Gott, lyxigt och lätt att fixa ihop!


Medelhavsmuffins

ca 12 stycken

4 dl vetemjöl
2 dl durumvete
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar
2 ägg
1 dl olivolja
2 dl mjölk
1 burk Kesella
3 msk pesto
150-200 g fetaost i tärningar
8-10 soltorkade tomater i olja
flingsalt

Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål och vispa sedan försiktigt ner olja, mjölk , Kesella och pesto i äggsmeten. rör sedan ner fetaost, tomater och basilika. rör försiktigt ner allt i mjölblandningen. Skeda upp smeten i muffinsformar som är placerade i en muffinsplåt. Strö på saltflingor. Grädda i 200 grader ca 20 minuter i mitten av ugnen.


God lördag!

2 kommentarer:

  1. Det låter ju jättemumsigt. Jag har aldrig ens provat äta matmuffins, men har ju läst massor av recept och det är ju inte samma sak precis.
    Ha skön lördagskväll
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Matmuffins är en riktig höjdare! Det tycker jag att du ska prova! Bra kvällsfika...

    Hälsar Maja

    SvaraRadera