lördag 3 december 2011

Blanda ditt eget juliga chaite!


Idag gjorde jag en egen teblandning. Det blev ett slags juligt chaite. Nu ska det få stå till sig ett par dagar, sedan ska jag ta mig en kopp.

Majas juliga chai

1 hg svart te (Jag använde ekologiskt Assam i lösvikt.)
4 kanelstänger
½ påse kardemummakärnor
½ påse nejlikor
1 näve torkade äppelchips (Har man inga i gömmorna kan man hoppa över det...)

Det är roligt att göra eget te och min erfarenhet är att det blir väldigt lyckat. I somras gjorde jag ju till exempel äppel-/citruste - en rikig höjdare!

Att blanda sitt eget te är ju en bra grej om man vill julpyssla men inte orkar sätta igång några större projekt. Vill man kan det ju också bli en fin, hemgjord julklapp till någon teälskare i bekantskapskretsen...

4 kommentarer:

  1. Bra tips! För att det ska vara riktigt indisk chai ska du dock göra téet med varm mjölk istället för varmt vatten och helst även tillsätta grymt mycket socker...

    SvaraRadera
  2. Nu råkar jag bara ha malen kanel, malen kardemumma och malen nejlika. Kan det funka?

    SvaraRadera
  3. MM: Javisst, man kan ju välja om man vill göra det med mjölk eller med vatten. Hoppar nog över sockret och tar en klick honung istället;)

    Jennifer: Njaaa... jag tror att det är risk att de malda kryddorna hamnar i botten av burken och liksom inte blandar sig med téet som de ska. Och så kanske det blir lite konstigt när man ska sila det sedan. Finmalda kryddor ligger ju liksom inte kvar i silen...

    Men prova om du vågar;) Och så får du repportera hur det gick sedan!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
  4. Jag "repporterar" att det gick hur bra som helst, det var ju bara att använda ett kaffefilter istället för en tekula :)

    SvaraRadera