När jag kom ner från dagens renoveringspass av ateljén - dammig, ledbruten och med målarfärg överallt - ja, då hade far i huset och lillan bakat rosa mazariner till eftermiddagsfikat. Tack vare det blev den här torsdagen veckans bästa dag! Sällan har jag blivit så glad för något!
Så här gjorde de:
Mazariner
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör
½ dl socker
½ ägg
Fyllning:
50 g smör
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
en gnutta vaniljsocker
Glasyr:
2 dl florsocker + vatten och lite röd karamellfärg
Smörj ovala formar (mazarinformar). Har man inga sådana kan man köpa engångsmazarinformar eller hanka sig fram med vanliga bullformar... Arbeta ihop mjölet, bakpulvret, smöret, sockret och ägget till en mördeg. Låt den stå kallt några timmar. Tryck eller kvla ut degen och klä formarna med den.
Fyllning: Rör smöret smidigt, tillsätt mandelmassan och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl, bakpulver och lite vaniljsocker. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Låt kakorna svalna något. Stjälp up dem. Gör glasyr av florsocker, vatten och karamellfärg och bred över.
Hembakta, färska mazariner är något av det godaste man kan äta - prova du med, vet jag!
Förstår att du blev glad, de ser väldigt goda ut och kul för lillflickan att få bjuda mamma på detta goda bakverk. Fortsatt trevlig sommar, kram Maggan M
SvaraRaderaMazariner är så gott! Brukar "sno" mazarinsmaken och lägga till i andra bakverk.
SvaraRaderaVilka raringar! Jag älskar mazariner och att bli överraskad med det är ju desto bättre! De ser dessutom riktigt goda ut! =)
SvaraRaderaTrevlig kväll!
Maggan: Trevlig sommar till dig också, Maggan! Hoppas att du har det fint! Kram!
SvaraRaderaMarja: Vilken bra ide´!
Karoline: Ja, det var väldigt mysigt! Och goda var de med;) Vad roligt att du tittar in här!
Hälsningar från Maja