tisdag 26 november 2013

Majas Manufaktur på julmarknad i Midsommarkransen!


Jag har roliga och juliga nyheter! Den 15 december kl. 11.00-17.00, kommer jag att delta i en lte extra spännande julmarknad i den trivsamma stadsdelen Midsommarkransen i Stockholm. Julmarknaden anordnas av Emma och Louise, som driver fina butiken Vintagefabriken i Midsommarkransen. Det som gör den här julmarknaden speciell, är att inriktningen är vintage, ekologiskt, närproducerat och småskaligt - en snällare julmarknad, helt enkelt. Inte nog med detta - dessutom sker evenemanget i samarbete med Stockholms Stadsmission, så vinsten kommer att gå till deras arbete med hemlösa. På plats kommer också en klädinsamling till förmån för stadens hemlösa att äga rum. Som ni förstår är jag mäkta stolt att få vara med på ett hörn!

Så här beskriver Vintagefabriken sin julmarknad:

Mitt i julens konsumtionshets vill vi på Vintagefabriken ge ett miljösmart, vintagevackert, ekologisk och hållbart alternativ till julhandeln. En snällare julmarknad, där du kan hitta vackra ting som inte rest fyra varv runt jorden.

Vi vill skapa en vacker julmarknad, i gammal stil, där nostalgisk Astrid Lindgren-jul möter smart miljötänk. Knastrande snö, rykande (ekologisk) glögg med pepparkakor och marschaller.

Visst låter det bra - eller hur!

I mitt eget torgstånd (med rött- och vitrandigt tak!) kommer ni förstås att hitta mitt julsortiment av band, bjällror och annat juligt, vackra sybehör i vintagestil, garn och stickor m.m. - samt en och annan nyhet och överraskning. Planerar du att komma till marknaden och vet med dig att du vill köpa något särskilt från Manufakturen, så skicka gärna ett mail om detta lite i förväg - av utrymmesskäl kommer jag ju inte att kunna ha med mig hela mitt sortiment.

Jag kommer också att göra en liten julspecial och sälja dessa finfina pepparkakor från Arbrå Ångbageri. Pepparkakorna tillverkas småskaligt i Bollnäs, där de gräddas med säker hand, och paketeras i vackra plåtburkar av tjejerna som driver bageriet.  


Jag upptäckte kakorna när jag besökte min svärmor i Bollnäs, och sedan dess har de varit en given favorit! Därför känns det väldigt roligt att kunna sälja dem så här lagom till jul. Att det finns så goda fabriksgjorda kakor, och att de inte innehåller en gnutta transfetter eller konserveringsmedel, är värt att fira, tycker jag!

När man ätit upp pepparkakorna kan man fylla de fina plåtburkarna med knappar, sybehör, havregryn, kvitton, eller vad man nu kommer att tänka på. Det går till och med att skriva ut nya etiketter alldeles gratis från Ångbageriets hemsida - smart eller hur!

Hoppas att vi ses i Midsommarkransen den 15:de!

3 kommentarer:

  1. Då försöker jag komma förbi. Kanske är lacy squares klar då :-)

    /Sara

    SvaraRadera
  2. Åh jag var i sthlm denna helgen och var förbi Vintagefabriken faktiskt. synd att jag missar detta men ska tipsa min pappas fru!!

    SvaraRadera