tisdag 19 november 2013

Symöte - Julbroderi!


Välkomna på symöte!

Strax innan syfestivalen sydde jag färdigt en korsstygnsbonad med julmotiv som jag tog hem till Manufakturen, tidigare i höst. Kom på att jag har glömt att visa hur den blev, så här kommer en bild.

Den juliga korsstygnstavlan ska hänga i lillans rum, så snart vi tapetserat klart där. Jag har också börjat sy den här - så att hon ska ha en tavla att byta med när julen är över...

Den fina "alp-dockan" har jag haft sedan jag var liten, och nu håller hon mig sällskap i ateljén om dagarna... Hon påminner mig om Heidi (en bok -och numer också film, som jag tycker hemskt mycket om!). Som liten tittade jag så ofta jag kunde, på de makalöst vackra bilderna från sagan i mormors "View Master".

Om någon vill bekanta sig med berättelsen om flickan Heidi, så rekommenderar jag förstås boken,som bör finnas på de flesta bibliotek - men också den här underbara filmatiseringen från 2005 där Max Von Sydow gör en roll.


Hur har ni det med handarbetandet? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan:

5 kommentarer:

 1. längesedan man broderade , snyggt blev det .

  SvaraRadera
 2. Jättesött broderi!
  Heidi är populärt än idag här i Österrike, jag har en liten flicka på 3,5 år på förskolan där jag jobbar som ständigt sjunger signaturmelodin från tv serien, jag kanske borde titta på den någon gång!

  SvaraRadera
 3. Jag broderar när andan faller på, men egentligen har jag nog inte broderat "på riktigt" sen syslöjden för många år sedan. Vi fick brodera ett tyg, som sedan skulle sättas i en träram för att bli en lampa. Har för mig att det blev ängsblommor och att det var riktigt roligt. Korsstygn är dock inte min favorit, men en dag ska jag väl få kläm på det med.

  SvaraRadera
 4. Alltså, det där söta broderiet har jag varit sugen på ända sedan du visade det första gången, men ska den bli klar innan jul måste jag nog bestämma mig snart!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket fint alla håller på med. Jag har virkat ett par jättefina vantar efter ett mönster jag fick tips om på Instagram. Men tyvärr hann jag inte få till ett blogginlägg så får visa dem en annan gång ( har haft 4-års kalas hemma och sen var maken bortrest).

  Jag är så glad Maja att du tyckte om knapparna, tänkte att de skulle bli uppskattade. Varsågod - du har verkligen förtjänat lite spontan uppmuntran i det dagliga slitet med din fina blogg och butik! mvh Alma

  SvaraRadera