tisdag 1 april 2014

Symöte - Virka vårhjärtan!Välkomna på symöte!

Om jag skulle översätta årstiderna i garnkvaliteter så skulle våren definitivt vara bomullsgarn - färgglatt bomullsgarn... Jag får sådan lust att virka små fina saker när vårsolen skiner in genom fönstret!

Så kom jag att tänka på en slags hjärtan som jag lärde mig att virka för ett par år sedan. Mönstret är så enkelt att det går att memorera nästan på en gång - och ett hjärta går på någon minut att göra. Igår virkade jag ett helt gäng! Har inte riktigt bestämt vad jag ska ha dem till än, men kanske hamnar dem i påskriset... Hjärtan i påskris kan bli fint, tror jag!

Här är mönstret om någon vill prova:

Vårfint Hjärta

Gör en magisk ring.

Virka 3 lm, sedan 3 st i ringen, därefter 3 fm i ringen, 1 lm, 1 st i ringen, 1 lm, 3 fm i ringen, 3 st i ringen, 2 lm, 1 sm i ringen. Dra igenom garnet och klipp av.

Dra ihop den magiska ringen. Fäst lösa trådar.

Jag använde virknål 3,5 mm och Järbos Soft Cotton!Hur går det för er med vårvirkning och drömprojekt? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan:5 kommentarer:

 1. Åh fina!! För en gångs skull är jag med igen, det var länge sedan sist. ;)

  SvaraRadera
 2. De var söta Maja, måste prova, kanske till påskriset:)

  SvaraRadera
 3. Hej! Vill hemskt gärna vara med i H.N.S. syförening! Jag tycker om att virka, mitt senaste projekt var en A-traktor (kapad 740 ca. 10 cm lång), brodera fritt och har börjat sy litegrann. En blogg (som desperat väntar på uppdatering) är "Den ofrivilliga odlaren" http://ofrivilligaodlaren.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. Hur många maskor lägger man upp innan man tar ihop till en ring? Det kan man tala om i ett mönster tycker jag men det har du inte gjort

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon skriver om den magiska ringen ist för att virka ringen. Googla på magisk ring så löser det sig 😊

   Radera