Jag har bakat egna Pressbyråbullar! Ni vet sådana där stora, höga kanelbullar med mycket fyllning - som man kan köpa i kiosker och på mackar...
I fredags gav jag mig den på att jag skulle åstadkomma något liknande hemma i mitt eget kök, och det lyckades bra!
Jag bakar oftast bullar med hjälp av den här jäsblandningen. Det är dels smidigt för att man kan ha den ståendes hemma i skafferiet om man får lust att baka och dels för att det går undan när man bakar! Men det viktigaste skälet är att jag tycker resultatet blir så himla bra!
Degen till pressbyråbullarna gjorde jag rätt och slätt genom att följa receptet på baksidan av jäsblandningsförpackningen. Sedan gjorde jag en fyllning, som tack vare att den innehåller mjöl, blir så där smaskig som den ska vara.
Bullfyllning med kanel
150 g smör
250 g råsocker
50 g vetemjöl
4 msk kanel
Blanda samman ingredienserna.
För att bullarna ska bli så där höga anbefalles gräddning i formar som placeras i en muffinsplåt. Då jäser de upp på höjden, snarare än på bredden.
"Pressbyråbullarna" ser superfina ut!! Måste också testa det jästet
SvaraRaderaTack!
Vivianne
Nu blev jag inspirerad! Måste testas
SvaraRaderaTack för tipset. Det måste jag testa.
SvaraRadera/ Siv
Ja, nu måste ju jag också prova!
SvaraRadera