måndag 10 februari 2014

Nya Excelana-färger snart här!

 Här kommer roliga nyheter!

Excelana - det engelska ullgarnet jag säljer i Manufakturen, som är framtaget för att passa just vintagestickning, finns ursprungligen i en palett av åtta färger. För någon månad sedan utökades den här paletten med en första "Limited Edition"-färg, nämligen nyansen "Dark Mandarin"!

Nu släpper Susan Crawford ytterligare tre färger! Dessa är exklusivt framtagna för att spegla de garner som fanns på 1940-/50-talet. Tanken med de nya färgerna är att de ska gå väl ihop med både grundpaletten, och varandra, så att de både kan fungera i ensamt majestät och även i kombination med alla de övriga nyanserna...

De nya "Limited Edition"-färgerna är vakert nystade i härvor och märkta med en särskild "Limited Edition"-banderoll. Tillgången är begränsad och därför kommer alltså dessa färger endast att säljas tillfälligt.

I förra veckan blev det klart att jag kommer att få hem ett begränsat antal nystan av de nya färgerna, till Manufakturen! Det känns så spännade och roligt att kunna erbjuda den här exklusiva kollektionen i Sverige! Härvorna är nu packade och garnet är på väg från England till mig... Så fort jag får hem det kommer jag att meddela en "släpptid" - sedan blir det först till kvarn att slåss om de dyrbara nystanen! Jag tror bestämt att det får bli en liten tävling i samband med det, också!

Här kommer en närmare presentation av färgerna:
 
 "Damson Wine" - lila nyans som med stort L!
Antagligen den mesta efterlängtade färgen av alla de nya - "Land Army Green"!
Och sist med inte minst - den underbara bruna nyansen - "Sweet Chestnut"!

1 kommentar:

  1. Vilka fina färger! Speciellt det lila gillade jag. :-) Ska hålla utkik i manufakturen framöver då, och knipa några nysan till ett framtida stickprojekt.

    SvaraRadera