måndag 5 januari 2015

Andra vantar!

Pepparkakevantarna som jag bakade innan jul, dekorerades sedan så här fint av Johanna. Den där vantformen kommer jag att hålla hårt i... Vantkakor är ju precis hur fint som helst!

Här i huset håller vi på för fullt med att göra slut på överbliven julmat! Gårdagens middag blev till exempel en "skinkodling" - eller "schinken-nudeln" som det egentligen heter - av den sista biten julskinka. Det är så himla gott!

Julgotter kan också omvandlas och bli något nytt. Pepparkakor kan till exempel smulas och läggas i botten av en dessertskål, och sedan kompletteras med en klick grädde och lite sylt. Det blir sagolikt gott. Eller krossas och användas som botten i en cheesecake, eller läggas i bottendegen till den här tårtan.

Glöm inte att ställa till fest med resterna! Inget får förfaras. Det går som en dans bara man ger sig katten på det! Och skulle idéerna tryta som finns det faktiskt hjälp att få i bokform...

4 kommentarer:

 1. Vilka fina pepparkaksvantar! Blir sugen på att skaffa ett sånt mått till nästa jul.

  Rester är bra grejer: nån dag innan nyår blev det pizza med julskinkan som var kvar, pepparkakor är perfekta att smula över filen, i lördags blev det en fruktkompott gjord av päron och äpplen som var på väg att bli skrumpna och jag är sugen på att göra en citrusmarmelad av clementinerna och apelsinerna som är kvar i fruktskålen som bloggen Söta saker tipsar om. Det känns så bra när man kan förvalta maten man har och använda allt utan att kasta, bra för plånboken och miljön.

  God fortsättning! /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Vilka fina dekorationer hon gjort på vantarna!

  Vi har precis omvänt problem, vi kommer att komma hem till ett kylskåp som det lär eka i efter 2,5 veckor på resande fot. Får se om jag kommer ihåg hur man lagar mat ;-)
  /Karolina

  SvaraRadera
 3. Vilka fina pepparkakor! :)

  SvaraRadera
 4. Det var kanske ingen bra idé att läsa det goda receptet på tårtan du tipsade om. Nunär julen snart dansar ut och det är dags att sätta fart och städa ur allt sött ur kroppen. Tänker pröva det när sötsuget är under kontroll igen. Men det finns inga pepparkakor kvar. Vart har du hittat pepparkaksformen? Blir lite sugen på att ge den i present.

  SvaraRadera