lördag 17 januari 2015

Vårvintrig stickning!

Jag har påbörjat en liten lyxstickning att belöna mig med någon stund varje dag.

När man arbetar med att skapa stick- och virkmönster är det rena semestern att få ta sig an något som redan färdigskrivet och färdigtänkt. Samtidigt blir man förstås en smula kräsen i sitt urval, när man som jag har så pass begränsat med egen-(stick)tid. Den lilla tid som finns vill jag gärna lägga på något riktigt meningsfullt och välgjort!

För ett par veckor sedan hittade jag ett sådant projekt, som jag äntligen fick sätta stickorna i igår kväll. Mönstret heter "Koselig Vest" och blev publicerat i den engelska sticktidningen "Knit Now" (Nr 42) för en tid sedan.

Jag har länge letat efter en sådan här lite "bomhemisk" flerfärgsstickad väst. En sådan som Maggie Gyllenhall skulle kunna ha haft på sig i "Nanny MacPhee på landet", eller en som hade passat på Mrs Brown i nya Paddington-filmen (- som jag förövrigt såg idag och är helt överväldigad av!)

Det är väl åt det hållet jag siktar själv just nu modemässigt tror jag - brokiga bomullsklänningar och blusar i djärv kombination med stickade västar och koftor. Och så ett par färgglada strumpbyxor på det förstås! Livet är för kort för något annat...

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt fin väst! Lite extra, men ändå väldigt användbar. Har kollat in den på Ravelry. Jag måste försöka få tag på tidningen.

    SvaraRadera