tisdag 7 juni 2011

Symöte - Solgult och tomatrött!



Välkomna till ytterligare ett försomrigt symöte!

Hoppas att ni haft en långhelg i solens sken! Min och familjens blev väldigt fin med besök hos svärmor och föräldrar. Under ledigheten hann jag med en hel del handarbete. Har bland annat avslutat mitt tomatröda holkärmslinne. Här är det! (Hoppas ni har fördrag med de oskarpa bilderna. Så går det när man fotar på kvällen i dåligt ljus och är för trött för att ställa in kamerna rätt;)





Mönster: Pagan från Rowan
Garn: Rowan All Seasons Cotton (Färg: 236)
Storlek: Medium

Det var garnet i sig som gav mig idén till det här linnet. Under ett stockholmsbesök snubblade jag över en korg full med utgående bomullsgarner från Rowan. Har stickat med All Seasons Cotton en gång tidigare och tyckte att det var ett trevligt garn. Efter en viss inledande skepsis då jag frågade mig själv när i all världen jag skulle komma på tanken att sticka något tomatrött, ändrade jag mig tvärt för att plötsligt tycka att nyansen kändes helt rätt. Så där är jag ofta med färger märker jag - allt annat än principfast. Jag har lätt för att tycka om lite vad som. Plötsligt får jag ögonen på en nyans och så faller jag pladask...

Det är roligt att låta garnet styra valet av modell. Jag gör så ganska ofta. Den här gången utgick jag från ett begränsat antal garnnystan och viljan att sticka ett sommarplagg. Jag hade tur eftersom jag fann ett fritt nedladdningsbart mönster på Rowans hemsida nästan med en gång. Om jag inte hade hittat något där skulle jag ha letat vidare på Ravelry.

Missa inte att botanisera bland Rowans gratismönster. Där finns så mycket!

Pagan, som mönstret heter, är ett användbart basmönster eftersom det går att variera på tre olika sätt. Med holkärm, utan holkärm med hög ringning, utan holkärm med v-ringning. Själv fastnade jag för varianten med holkärm och hög ringning. Linnet gick fort att sticka eftersom garnet är ganska grovt.





Och har man ett solgult förkläde inhandlat på Carl Larsson-gården i Sundborn är det väl inte så konstigt att man tar ett par bilder av det också? Särskilt inte med tanke på att solgult och tomatrött kombineras alldeles för sällan!

I veckan som kommer ska jag sticka vidare på min blå bomullsjumper. Jag måst ju ligga i om jag ska uppfylla min dröm om en trave hemstickade bomullsjumprar i garderoben innan sommaren är över:)

Vad har ni gjort? Hunnit med något handarbete? Nu är jag nyfiken att se och höra! Lämna en länk till ert syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

17 kommentarer:

  1. Jättefin tröja. Ser skön ut. Själv håller jag håller mig till mina småprojekt pga skadad handled som tyvärr inte har blivit gladare av hjärtekattsvirkning. Nu blir det till att förbjuda virkning och istället se möjligheterna med symaskinerna. Det är ju inte fy skam det heller men lite svårare att ta med sig ut i solen ;-)
    Ha en skön inspirerande dag.

    SvaraRadera
  2. Det blev fel i min länk.
    http://klockarbarn.blogspot.com/2011/06/monster-lilla-krullis-docka.html

    ska det vara.

    SvaraRadera
  3. å vad härligt maja! och vilka fina färgkombinationer! underbart, du är så begåvad

    SvaraRadera
  4. Vilken fin tröja, vad många tips du delar med dig härligt. Har stickat klart den lite större barnvästen nu är det en stor storlek större som stickas till mor i huset. Men har inga bra bilder just nu så vet ej om jag hinner få in nåt inlägg till denna tisdag... men vi får se. Ha en fin dag och tack för alla fina mönster/Gela

    SvaraRadera
  5. Vilken fint linne du stickat! :)
    Till den här veckan har det blivit att sitta vid symaskinen en stund :)

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig färg! Klart rätt val!

    Den här veckan har jag mest varit social, men de plagg jag sydde förra veckan har blivit avslutade och en del av dem har även blivit använda för första gången, så veckans inlägg blir en bildkavalkad!

    SvaraRadera
  7. Å, vilken härlig färg! I tonåren hade jag väldigt mycket röda plagg måste nog våga mig på det igen!
    Jag visar idag upp det första dubbelstickade jag lyckats med. Lite varmt idag kanske att visa en mössa, och dubbel dessutom :-)

    SvaraRadera
  8. Åh vad fint, både linnet och förklädet! Jag har en fråga och kanske ett förslag. Kan du inte ta upp på något symöte om olika sorters tyger för oss som inte kan något. Jag fick en symaskin i julklapp så det skulle vara kul att komma igång ordentligt att sy. Men då undrar jag vilken typ av tyg ska man ha till vad? Vad är lätt/ svårt att sy i? Vad finns det för olika? Vad har tyget för egenskaper?

    Ja, sånt typ. :)

    Hoppas du har det fint och soligt!
    /C

    SvaraRadera
  9. inget egentligt handarbete, men lite husmorspyssel från mig idag =)

    SvaraRadera
  10. Den är jättefin, både färgen och modellen.

    SvaraRadera
  11. Vilken jättesnygg tröja! Sån vill jag också ha! Dessutom är den designad av en av mina favoritdesigners Kim Hargreaves.

    SvaraRadera
  12. Åh vad fint! En sån lyckad kombination med förklädet! Nån gång hoppas jag kunna besöka Sundborn.
    Vad roligt att så många är med idag!

    Från mig blir dock tyvärr inget bidrag idag. En misslyckad söndag vid symaskinen så det finns inte direkt nåt att visa upp. Skulle sy färdigt den där klänningen som hängt sedan innan jag blev gravid. Problemet var att tyget är från min mormors gamla balklänning som var ganska välanvänd redan. Tyckte jag valt fräscha delar av tyget men det är för skört. Sprack upp runt blixtlåset och på axeln. Det var nog inte bättre av att ha hängt i över 3 år i min syhörna heller...
    Så den kommer jag inte ha på festen i sommar. Får väl bli att köpa en klänning! Hinner nog inte sy en från början.

    På kvällarna har jag broderat en hel del bokstäver så kanske en liten kudde finns att visa nästa vecka...
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  13. Jättefint!! Sådana där stickade toppar är ju guld på sommaren. Gillade avslutningen i halsringning och ärm. Färgen var jättefräsch också..jag är också så där, tror jag har vissa preferenser så ändrar man sig så fort man ser något och inser att det där är en ny favoritfärg...

    Har inte hunnit med något jättenytt, men tog lite foton (i mobilen) på singoallablusen som jag sydde förra veckan...Ett väldigt skönt plagg i värme. :)

    Hare bra! / Olivia

    SvaraRadera
  14. Hei!
    Så fint forkle!
    Jeg vil gjerne melde meg på Husmorsskolan nya syforening. Reiser på ferie i neste uke, så får ikke til å være med før etter sommeren.
    Jeg syr mest, hekler og strikker litt :)

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  15. Guro: Hej! Vad roligt att du vill vara med! Hjärtligt välkommen! Då lägger jag till dig så ses vi efter sommaren. Ha en fin ferie!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
  16. Hej ett så Sött Rutigt Förkläde skulle sitta som en smäck på mej. Mvh Lena Viola.

    SvaraRadera
  17. Det var ett sött Förkläde, jag använder alltid Damförkläden när jag diskar och lagar mat,
    Mvh Ove "Lena".

    SvaraRadera