måndag 17 december 2012

Koka pepparkakskola!

Igår gjorde jag ett litet kola-försök som föll väldigt väl ut! Jag provade att tillsätta pepparkakskryddor i kolasmeten (något som jag läst om här och där, tidigare i år), och det blev hemskt gott! Kolan gick åt så snabbt att jag knappt hann ta kort på den;)

Jag gjorde bara en liten sats eftersom jag vill provsmaka resultatet innan jag gjorde för mycket. Nästa gång får det bli dubbel sats!

Pepparkakskola
ca 20 st

1 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 tsk pepparkakskryddor

Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i ca 15 minuter och rör om då och då. Gör ett kulprov för att se att kolan är färdig. Ta av plattan och smaksätt med pepparkakskrydda.

Bred ut smeten i en långpanna klädd med aluminiumfolie på. Låt svalna och klipp i lagom bitar. Slå in i papper och förvara svalt.

3 kommentarer:

  1. Lät inte dumt med kola som smakar pepparkaka.
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Å vad gott, det vill jag prova göra någon dag!

    SvaraRadera
  3. Låter helgott. Tänkte försöka mig på detta nu. :P

    SvaraRadera