fredag 1 augusti 2014

Om du vill resa till England!

Mitt resesällskap Catarina och jag på Brightons berömda pir.
Ser ni vilken tröja det är jag har på mig?
Foto: Sara Öhman
Jag lovade er ett inlägg med tips och erfarenheter som jag samlade på mig under min Englands-resa. Här, härhär och här kan du läsa min reseberättelse och hitta bilder på de platser som jag besökte!

Nu kommer en ganska ovetenskaplig sammanställning av sådant som jag utifrån mitt perspektiv, tror kan vara bra att veta. Hoppas att den kan bli till någon glädje för er också!

Här kommer tips och tankar i punktform. Först några ord om Brighton:
 • Att ta sig till Brighton var otroligt smidigt. Flyg till Gatwick i London, och sedan tåg direkt från flygplatsen till järnvägsstationen i Brighton. Tågbiljett kan man köpa i automaterna i anslutning till tåget, så det behöver inte göras i förväg. Tågen mellan London och Brighton avgår ofta. Därför tänker jag att Brighton kan vara ett fint resmål för den som vill ta sig "ut i landet", men ändå vill ha nära till de största flygplatserna och inte resa så långt. Brighton är en fantastiskt vacker stad som har allt man kan önska sig av en engelsk badort! Är man vintage-intresserad finns en hel massa butiker och marknader att besöka! Bland annat "Snooper´s Paradise" som jag berättade om här!
 • "Vårt" Bed & Breakfast i Brighton hette "The Griffin" och var ett förstklassigt ställe att bo på både när det gällde läge, service och frukost!
Och så litegrann om att resa i Lake District, som jag gjorde både i år och förra sommaren!
 • Om du vill semestra i Lake District (ett av Englands mest natursköna områden, där bland annat Beatrix Potter hämtade inspirationen till sina underbara barnböcker!) är Manchester Airport ett bra stället att utgå från! Därifrån kan man ta sig vidare med hyrbil. (Om du hyr bil i England rekommenderas drulleförsäkring - värt varenda krona! Vägarna är smala, slingriga och väldigt ovana för oss svenskar att köra på... Lätt att dra på sig någon liten skada även om man är vansinnigt försiktig, så med drulleförsäkring sover man bättre;) Det går också utmärkt att åka tåg direkt från eller till Manchester Airport, vilket jag gjorde på väg hem till Sverige i år. Jag åkte sträckan från Lancaster till Manchester och det var hur smidigt som helst! Betydligt mycket mindre komplicerat än att försöka hitta rätt tågstation i London, vilket var lite av en mardröm...
 • Under sommarens vistelse i Lake District förälskade jag mig i en riktig liten pärla till stad! Lyssna nu för här kommer ett fint tips: Kirby Lonsdale, heter den lugna lilla stad i närheten av Lancaster. I mitten finns ett pampigt torg där det är torghandel flera dagar i veckan. Staden är så vacker att den fick fungera som "kuliss" förra året när BBC spelade in serien "Jamaica Inn" där. Här kan du se en trailer för den! Det som också utmärkte Kirby Lonsdale var att det mesta i staden var vackert, småskaligt och smakfullt - detta gällde i högsta grad alla små butiker och tehus som låg inrymda i de små affärslokalerna efter de slingrande gatorna. Jag passerade förresten det här hotellet som låg strax intill torget - och det såg väldigt fint och trivsamt ut!
 • Semestrar man i Lake District finns det ju en uppsjö av små orter att besöka, och på de flesta ställen finns trevliga B&B ta in på och stugor att hyra. Förra sommaren bodde vi till exempel i en liten by som hette Boot. Där fanns både vandringsleder och får alldeles om knuten - helt underbart!
Det här var nog det mesta av det som jag hade i bakhuvudet att jag ville dela med mig av! Fråga gärna om ni undrar något mer!

3 kommentarer:

 1. Tack för alla fina tips! Ska spara detta till en framtida semester, perfekt! / Karin

  SvaraRadera
 2. Jättebra tips! Jag hoppas på att komma iväg till våren! Råkade snubbla över denna hemsida och tänkte genast på Dig. Du känner kanske redan till den men om inte så tror jag att Du kommer att gilla det du ser!

  http://www.freevintageknitting.com/women.html

  Varma hälsningar
  Kajsa

  SvaraRadera
 3. Kul tips. Kirby Lonsdale hör inte till de vanliga stoppen för de som kör vidare till nationalparken. Jag skrev ett inlägg med ett Youtube-klipp av vägarna däromkring nyligen som du skulle gilla då. Själv älskar jag ödsligheten där jämfört med Lake District. Fast Jamaica Inn hade de kunnat få spela in i Cornwall...

  SvaraRadera